Tönkretette az IKEA a svéd országimázst?

Azt szeretnék a svédek, ha természeti értékeikről nem a WC-kefe jutna az emberek eszébe.

A Kallax valójában egy gyönyörű falu

Ha a keresőbe beírjuk, hogy Bolmen, Ektorp vagy Hemsjö, egyből IKEA-bútordarabokat látunk, pedig ezek valójában svédországi nevezetességek, látnivalók. Ahogy a svéd turisztikai ügynökség (Visit Sweden) kampányvideója fogalmaz, az, hogy a Bolmen-tóról a legtöbb embernek egy WC-kefe jut az eszébe, csak a jéghegy a csúcsa. Ennél súlyosabb a probléma, hiszen például Järvfjället havas lankái helyett székre, Kallax gyönyörű kis faluja helyett polcrendszerre gondolunk szinte azonnal. - olvasható a Kreatív Online oldalán.

Fedezzük fel a helyeket az IKEA termékek mögött

A svéd turisztikai szakemberek egy kampánnyal próbálják ösztönözni a turistákat, hogy felfedezzék a bútoróriás termékei mögötti látnivalókat. "Büszkék vagyunk az IKEA-ra itt Svédországban, most viszont szeretnénk, ha az emberek felfedeznék a valódi helyeket az áruház termékeinek neve mögött" - mondta el a Visit Sweden marketingvezetője a kampányról, amelyen a Forsman & Bodenfors ügynökséggel dolgozott.

Reményeink szerint 2022-ben jóval többet utazhatunk külföldre, így rugalmas feltételek mellett akár már most érdemes lefoglalni az álomnyaralást. Mutatjuk, melyek lesznek a legnépszerűbb úti célok.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: Kreatív Online

Oldalak