Utazás

Visszatér az élet Bécs utcáira: megszüntetik a két hete tartó lezárásokat

Hamarosan újra megtelhetnek az üres bécsi utcák, azonban nem mindenki számára.

Nyitás Ausztriában

Ausztriában megszüntetik a két hete bevezetett lezárásokat, így vasárnaptól újra megtelhetnek az üres bécsi utcák – közölte Karl Nehammer osztrák kancellár egy nappal hivatalba lépése után. Hozzátette: ez az oltatlanokra nem vonatkozik majd – adta hírül az Euronews.

A nyitás részleteit a kormány Ausztria kilenc tartományának kormányzóival együtt tisztázza. „A kormányzók egyetértettek abban, hogy véget vessünk a lezárásnak. Döntő azonban, hogy ezt hogyan tesszük meg. A zárlat továbbra is fennmarad azok számára, akik nincsenek beoltva” – mondta az új kancellár. Bizonyos korlátozások továbbra is fennmaradhatnak a szállodák és éttermek esetében, és a regionális vezetőknek lehetőségük van szigorúbb helyi intézkedések bevezetésére.

A bécsi önkormányzat azt tervezi, hogy hétfőtől újra kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatások a beoltottak számára. Néhány lezárt helyre, például az éttermekre és a szállodákra még legalább egy hetet várni kell, részben az omikron változat körüli bizonytalanság miatt – mondta Michael Ludwig főpolgármester.

A szigorításokat a napi új fertőzöttek számának rekordszintű emelkedés miatt vezették be november végén. A 100 000 lakosra jutó 7 napos fertőzések száma a felére csökkent, de az intenzív osztályokra kerülők száma még mindig emelkedik.

Reményeink szerint 2022-ben jóval többet utazhatunk külföldre, így rugalmas feltételek mellett akár már most érdemes lefoglalni az álomnyaralást. Mutatjuk, melyek lesznek a legnépszerűbb úti célok.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Utazás
Lifestyle
A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a magyar futam nyertes trófeáit.
Lifestyle
Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.
Fashion&Beauty
Természetes, ha a klasszikus farmernadrágok mellett nyárra könnyedebb és friss stílusokra vágyunk, amelyek kényelmesek és sokoldalúak, ideálisak a meleg napokra. Íme a legtrendibb fazonok!