Így válassz szállást a családnak! - Az egészséges nyaralás 4 alappillére

A nyaralással kapcsolatos szokásaink mára némileg átalakultak, hiszen egyre többen ismerik fel, hogy a hosszabb-rövidebb ideig tartó vakáció alatt a pihenés mellett az egészségünkért is sokat tehetünk. Könnyebb dolgunk van persze, ha mindebben a választott szállás is támogat minket, így biztosak lehetünk benne, hogy testünk és lelkünk egyaránt megkapja, amire szüksége van. Nézzük, mikre érdemes odafigyelnünk ennek érdekében!

1. Az vagy, amit megeszel

A vakáció mindig édes kísértésre csábít, ilyenkor hajlamosak vagyunk megengedőbbek lenni, s háttérbe szorítani az egészségünkkel kapcsolatos tényezőket. Azért, hogy a nyaralás ne csak az evésről szóljon, érdemes olyan szállást választanunk, ahol az egészségtudatos táplálkozás központi szerepet játszik, így nem nekünk kell a kalóriákat számolnunk és attól tartanunk, hogy a nyaralásról az élményeken kívül, némi plusz kilót is hazaviszünk.

2. A mozgás öröme

A sport fontos eleme az egészséges életmódnak, mely segít megőrizni fiatalos lendületünket, növeli állóképességünket, és még a stressz leküzdésére is kiváló módszer. Éppen ezért érdemes kihasználni a nyaralás alatti időszakot, mert ilyenkor több időnk van kipróbálni a különböző mozgásformákat, szakemberek felügyelete és bíztatása mellett pedig a motivációnk is növekszik. Ha pozitív élményekkel gazdagodunk, sokkal nagyobb valószínűséggel fogjuk tudni beépíteni mindennapjainkba is a mozgást.

3. Testi-lelki egyensúly

A nyaralás akkor lehet igazán pihentető, ha ismét rátalálunk belső harmóniánkra. Ehhez nagy segítséget nyújthat, ha a választott szállás rendelkezik élményfürdővel vagy wellness részleggel, ahol a kényeztetés mesterei a legkülönbözőbb kezelésekkel, masszázzsal, szauna szeánszokkal várnak bennünket. A regenerálódás elmaradhatatlan eleme, hogy belső egyensúlyunkra is koncentráljunk, ezáltal visszanyerjük azt a harmóniát, mely a hétköznapok rohanásában sokszor elvész.

4. Teljes körű figyelem

Képzeljük csak el, mennyire nagyszerű, ha egy nyaralás alkalmával akár a hátfájásunktól is megszabadulhatunk! Szerencsére ma már nem csak külföldön, hanem itthon is találhatunk olyan szállásokat, ahol teljeskörű állapotfelméréseket is igénybe vehetünk, majd szakemberek segítségével személyre szabott kezeléseket kaphatunk problémáinkra. Amennyiben indokolt, ezek után akár hosszabb távú gyógykúrákon is részt vehetünk.

Femcafe tipp (x)

Ha számodra is fontos, hogy a nyaralás az egészségről is szóljon, akkor a hévízi NaturMed Hotel Carbonában igazán jól fogod érezni magad! Itt ugyanis az egészségtudatos nyaralás mind a négy pillére megtalálható, hiszen a szálloda egész évben teljeskörű állapotfelmérésekkel, a testi-lelki regenerálódást szolgáló fürdővilággal, egészségtudatos gasztronómiával és számos sportolási lehetőséggel várja vendégeit.

Fotók: carbona.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!