Utazás

Leleplező videó: így nézett ki valójában az igazi Pocahontas - mégsem volt világszép nő

A nagyvászon többször is megelevenedett már a legendás nőalak története, aki a valóságban a póhatan törzsszövetség főnökének leánya volt, de gyakran hivatkoznak rá hercegnőként is. Az életével kapcsolatban sok mindent tudunk, egyvalamit azonban mindmáig homály fed: hogy is nézhetett ki valójában Pocahontas?

Édesapja őt szerethette a legjobban az összes gyermeke közül

Aligha akad olyan filmrajongó, aki nem találkozott még Pocahontas, a tragikus sorsú amerikai bennszülött (indián) "hercegnő" históriájával. Igen, Pocahontasra a populáris kultúrában - sokszor hercegnőként hivatkoznak, ami irodalmi túlzás, és csupán annyiban helytálló, hogy a legendás nőalak a póhatan törzsszövetség főnökének volt a leánya, és feltételezhető, hogy édesapja az összes gyermeke közül őt szerette a legjobban - emlékeztet rá a Wikipédia. Pocahontas kalandos, ám végső soron szomorú élete több alkalommal is megelevenedett már a nagyvásznon, így gyakorlatilag mindenki fejében él egy sajátos kép a hercegnőről, akinek egyébként az életéről is sok apró, de érdekes részletet tudunk. Egyvalamit azonban napjainkig homály fed: hogy is nézhetett ki valójában 16. és 17. század fordulójának egyik legkülönlegesebb történelmi személyisége?

Pocahontas a Disney 1995-ös, máig legendás animációs filmjében, mely erősen romanticizálja a valós történelmi alakot. Kizárt, hogy Pocahontas tényleg így nézett volna ki.
Kattints a további képekért!

A földpiramis állapota az elmúlt évek során folyamatosan romlott. A szakemberek csak a közelmúltban vonták vizsgálat alá.

Leadfotó: Keith Lance / Getty Images

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.