Utazás

Különös rádiójeleket követtek az űrben, a Föld ikerbolygójára bukkantak a tudósok - ezért alakulhatott ki élet a planétán

A szóban forgó égitestnek olyan erős mágneses mezeje van, mint a kék bolygónak.

Adottak lehetnek rajta az élet feltételei

Amikor a tudósok potenciálisan lakható exobolygók után kutatnak a világűrben, az egyik legfontosabb szempont, amit számításba vesznek, hogy az adott planéta rendelkezik-e erős mágneses mezővel. A földi élet ugyanis éppen azért alakulhatott ki, mert bolygónkat mágneses mező védi az űrből és a Napból érkező korrozív sugárzásoktól. A szakértők nemrégiben izgalmas jelentést publikáltak a Nature Astronomy című folyóirat hasábjain, melyből kiderül, hogy megtalálhatták azt az exobolygót, melyen adottak lehetnek a feltételek az élet kialakításához. Lapozz, mutatjuk, miért tekinthető a különleges planéta a Föld ikerbolygójának!

A YZ Ceti b nevű bolygó nagyjából azonos méretű, mint a mi Földünk, és egy olyan rendszerben található, mely "mindössze" 12 fényévnyire van tőlünk. Az égitest eléggé közel kerül a csillagához - ami egy vörös törpe -, körülbelül két nap alatt tudja megkerülni azt.
Kattints a további képekért!

A három amerikai és egy kanadai asztronautát ünnepélyes keretek között Houstonban mutatták be a nyilvánosság előtt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.