Így néz ki most a felújítás alatt álló Blaha Lujza tér – Átadásra került az első eleme

Befejeződtek a térburkolási munkák a Rákóczi úti járda környezetében: így fest most a Blaha Lujza tér.

Már körvonalazódik a Blaha Lujza tér új külsője

Június 21-től, kedd késő délutántól birtokba vehették az arra közlekedők a megújult, fedett buszvárókat az autóbuszok Keleti pályaudvar irányú, Blaha Lujza téri megállójában – közölte oldalán szerdán a BKK.

BKK felújítás Blaha Lujza tér munkálatok 2022 buszmegálló busz villamos Budapest Magyarország 8. kerület

Ismét fedett, ülőhelyekkel felszerelt buszvárók fogadják az erre közlekedőket

A felújítás során fontos szempont volt, hogy az utasok kényelmesen, komfortosan várakozhassanak a járatokra, ezért – mivel a tér mérete és forgalma azt indokolja – továbbra is két buszvárót használhatnak a BKK ügyfelei. A munkaterületet határoló kerítések beljebb kerültek, ezért az autóbuszokról le- és felszállók csúcsidőben is akadálytalanul haladhatnak a Rákóczi úti járdán.

Hamarosan a ligetes pihenőrész is elkészül

BKK felújítás Blaha Lujza tér munkálatok 2022 buszmegálló busz villamos Budapest Magyarország 8. kerület közlekedés liget park

A tér többi részén tart a térburkolat lerakása, a kivitelező munkatársai ugyanakkor a nagy növénykazetták körüli ligetes pihenőrészen már végeztek a bordó árnyalatú kiskockakövek lerakásával, ennek köszönhetően egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér alakja.

Csatornát építenek a Somogyi Béla utcában

A csatornaépítésnél tartanak a szakemberek a Somogyi Béla utcában, ahol az aszfaltmarást és a burkolatbontást már elvégezték, az egyik oldali járda alaprétegét pedig kialakították. A korszerűsítés idejére a Somogyi Béla utcát a Stáhly utca és a Gutenberg tér között lezárták a gépjárműforgalom elől, a gyalogos közlekedés és a szemétszállítás ugyanakkor biztosítva maradt.

A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

Háromnapos sztrájkot kezd csütörtökön a belga légitársaság.

Leadfotó: BKK

Oldalak