Hétvégén visszalopózik a nyár, ismét kellemes melegben lesz részünk

25-26 fokos csúcshőmérsékletre számíthatunk az elkövetkezendő pár napban.

Szinte teljesen csapadékmentes lesz a hétvégénk

Augusztus végén, szeptember legelején ugyan zordabb, szelesebb időjárás uralkodott hazánkban, most egy viszonylag markáns felmelegedés kezdődik, mely szerencsére sokáig érezteti a hatását. Mutatjuk, milyen időre van kilátás a hétvégén.

Ma a napsütést főleg a Dunától keltre zavarhatja sok gomolyfelhő, de csapadékra ott sem kell számítani. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Holnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható. Reggel pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Egy-egy zápor az északkeleti megyékben előfordulhat. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani. Reggel pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Csapadék nem valószínű. Napközben megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a csúcsérték 20 és 25 fok között alakul - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: 123rf

Oldalak