Nem lehet megállítani az Ida hurrikánt - hátborzongató videók mutatják be a pusztítását

Az Ida hurrikán elképesztő erővel söpört végig az Egyesült Államokon, New Yorkot is érinti, több ezer ingatlant tett lakhatatlanná, tömegek életét keserítve meg. Ez a felkavaró videó szemléletesen mutatja meg, mire képes a félelmetes természeti jelenség.

New York állam katasztrófa sújtotta övezet lett

Végigsöpört Amerikán a félelmetes Ida hurrikán. A pusztító természeti jelenség lakhatatlanná tett ingatlanokat hagyott maga után, roppant tömegek életét keserítve meg. New York városának polgármestere, Bill de Blasio még szerda éjjel nyilvánította katasztrófa sújtotta területté a várost, miután a hurrikán nyomában támadó esőzések gyakorlatilag elmosták a Nagy Almát - jelentette nemrégiben a CBS. A világváros első embere történelmi jelentőségű meteorológiai eseményeket emlegetett, kiemelve, hogy jelentős mennyiségű eső öntötte el New Yorkot, az áradások és az egyéb veszélyes körülmények pedig sok helyen járhatatlanná tették az utakat.

A polgármester egyúttal arra kérte a helyieket, hogy ha csak tehetik, ne lépjenek az utcára. Bill de Blasio megemlítette, hogy nagyjából 5300 ember maradt áramszolgáltatás nélkül.

Kathy Hochul, New York állam kormányzója ugyanakkor az egész államot katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította, és de Blasióhoz hasonlóan ő is felszólította az állampolgárokat: lehetőség szerint ne hagyják el lakhelyeiket. Hochul emellett arról is beszámolt, hogy a katasztrófa következtében gyakorlatilag teljesen leállt a metrószolgáltatás, s a még működőképes vonalak többsége rövidített útvonalon közlekedik.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak