Utazás

A tomboló kánikulának búcsút mondhatunk, de mégsem lesz köszönet abban, ami a héten vár ránk

Augusztus második hetében már nem kell rettegnünk a kiszámíthatatlanul szélsőséges időjárástól, esőért azonban továbbra sem érdemes imádkoznunk: töretlenül folytatódik az aszály.

Így alakul az időjárásunk a héten

Az előttünk álló héten már nem kell tartanunk attól, hogy visszatér a banánérlelő forróság, az aszály azonban egyhamar nem fog véget érni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ma a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén sok lesz a napsütés, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók - főként a Dunántúlon. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a keleti megyékben. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 33 fok között alakul, de a Dunántúlon néhol hűvösebb is lehet.

Holnap a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. A Dél-Dunántúlon egy összeáramlási vonal mentén helyenként, valamint a Tiszántúlon elszórtan várható zápor, zivatar. Több helyen megélénkül az északi, északkeleti szél, helyenként erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 14 és 20 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán hidegörvény érkezhet térségünkbe, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, időnként erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. Hajnalra döntően 13 és 20 fok közé, a kevésbé felhős, szélvédett helyeken 13 fok alá hűlhet a levegő. A délutáni órákban 25, 30 fok valószínű.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Szórványosan valószínű záporos jellegű csapadék. Időnként megélénkül, északkeleten néhol megerősödik az északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban általában 12, 18, délután 25, 30 fok között alakul.

Pénteken többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak. Többfelé élénk lesz az északkeleti, keleti szél. A minimum 12 és 18, a maximum 26 és 31 fok között szóródhat.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak. A keleties szél többnyire mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 13 és 19, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás