Utazás

Nem sokáig marad a nyárias idő, hétvégén hidegfront söpör végig az országon

Holnapig még élvezhetjük a strandidőt.

Hétvégén elönt minket az eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az ország nagy részén sok lesz a napsütés, emellett gomolyfelhők növekednek, amelyekből elszórtan - nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Dél-Alföldön - fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Holnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, helyenként valószínű zápor, zivatar. Szombat estétől vasárnap reggelig egy hidegfront szakadozott felhő-, illetve csapadéksávja vonulhat át hazánk felett északról dél, délkelet felé, szintén záporokkal, zivatarokkal. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a maximum 26 és 30 fok között várható.

Vasárnap hajnaltól észak felől csökken a felhőzet. Napközben a sok napsütés mellett felhőátvonulások várhatók, általában kevés, keleten több gomolyfelhővel. Napközben helyenként valószínű záporeső, nagyobb eséllyel az ország keleti felén. Az északnyugati szelet erős, sok helyütt viharos lökések kísérik. Hajnalban 12, 19, a délutáni órákban 21, 27 fokot mérhetünk.

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Utazás
Lifestyle
Ez a 3 csillagjegy, ha tehetné, egész nap csak aludna.
Lifestyle
A napszúrás komoly állapot, de megfelelő elővigyázatossággal és a tünetek időben történő felismerésével megelőzhetjük a súlyos következményeket.
Sztárok
Amióta a fejére került a korona, III. Károly királynak konkrét elképzelései vannak arról, miképpen alakítaná a monarchiát a jövő nemzedékei számára – fia, Vilmos herceg azonban nem egészen ért vele...