Hotel Vécsecity, a kastélyvarázslat - Ahol a szeretet nem csak egy napról szól

Három éve nyitotta meg kapuit a magyar szállodatörténet különlegessége, egy hely, ami mindenkit elvarázsol: Vécsecity. (x)

Filozófia és fantázia egyben

Hernádvécsén, a Cserehát szívében, Budapestről 225 kilométerre egy olyan szállodakomplexum található, amiért végre elmondhatjuk, érdemes autóba ülni. Vécsecity a Hernád völgyében, Zempléntől északra, a 3-as főút mentén helyezkedik el. Olyan turisztikai különlegességek találhatóak itt, mint Boldogkőváralja, Regéc és Füzér várai, Vizsoly, a festői Hernád, a Hollóházi Porcelánmanufaktúra és felszíni ásványkincséről híres Telkibánya a Zemplénben, maga a hegyvonulat és egyéb nevezetességei.

A csodás természeti környezetben épült szálloda egy kastély hangulatát ötvözi az öt csillagos kirándulási lehetőségekkel, és a wellness élményekkel. A történelmi Vécsey család 1790-ben épült, neobarokk, műemléki védelem alatt álló kastélya köré épült épületkomplexum megújulva, négycsillagos szállodaként fogadja a vendégeket Hernádvécsén. Ahogy ezt Dr. Takács Tibor a szálloda tulajdonosa elmondja, ez a hely „filozófia, és fantázia egyben”.

Maga a megtestesült történelem

Sajnálatosan kevesen ismerik ezt a vidéket, pedig történelmünk egy nagy szelete játszódott itt, és hogy megint a tulajdonost idézzük: maga „Vécsecity egy csipetnyi Európa, ott, ahol Magyarország is fogytán”. Itt érdemes kitérnünk a szállodakomplexum megálmodójának különleges személyére: Dr. Takács Tiborra. Különleges és elismerésre méltó életpálya az övé.

Tibor egyetemi oktató-kutató volt, majd vállalkozóként dolgozott. Az MTA agrár tudományok osztályának tagja, a debreceni Rotary Klub alapító elnöke. Több éven keresztül alkormányzó, aki két alkalommal is elnyerte a Paul Harris-díjat. Az 1989 óta építkező hazai szervezetben a 2007-től önálló Magyar Rotary Kerület első kormányzója lett.

Igazi kincs a Cserehát szívében

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogyan jön ehhez a múlthoz a szállodatulajdonosi lét? Ahogy Tibor elmondta, egyfajta belső késztetés vezette mindig, egy vágy, hogy tegyen az övéiért, és a környezetéért. Hernádvécse egy kicsi falu Abaújban, egy olyan régióban, ahol a kiugró munkanélküliség, szerény önkormányzati lehetőségekkel párosul. A helyi értékek megőrzésére kevés forrás áll rendelkezésre, ezért igazi áldás volt, amikor dr. Takács Tibor úgy döntött, felújítja, és ide álmodja azt a csodát, amit feleségével Vécsecitynek neveztek el. Tibor, aki követi a kor szellemét, úgy döntött, egy blogot is vezetni fog, hogy hozzájáruljon a magyar helytörténeti értékek megőrzéséhez, a kastély hétköznapjainak bemutatásához.

A kemény munkával újjávarázsolt neobarokk Vécsey-Sardagna kastély egy olyan épületegyüttes, melynek kilenchektáros ősparkos területén egy valódi kis városkát alakítottak ki. A szálloda három épülete több évszázadot hangol össze, és egyesít harmóniában. A teljesség igénye nélkül Panoptikummal, Európa fallal, tó-színpaddal, sportlétesítményekkel, állatsimogatóval, tornácos gyermekfoglalkoztató házzal, ló istállóval, karámokkal, kocsiszínnel teszik érdekessé, élménydússá, ám a pihenésre mégis kiválóan alkalmassá Vécsecityt.

Wellness és szabadtéri színpad a kastélyvárosban

A szálloda 55 szobát, és két konferenciatermet kínál. Számos külön terem is található itt, így a rendezvények számára is kiváló. A kastélyba zárt város, a City, kétszintes apartman házakkal varja a családosokat. Az ószínpadon esténként retro mozi, alkalmanként pedig kulturális rendezvények szórakoztatják az érdeklődőket. Exta figyelmességként meg kell említenünk, hogy a házi kedvencekkel érkező vendégeket külön apartman várja.

A kastély wellness részlege minden igényt kielégít, meleg vizes élménymedencével, és ellenáramos úszómedencével, gőzkabinnal, sókamrával, és finn szaunával is rendelkezik, illat-és fényterápiás szobája pedig a törökfürdők hangulatát idézi. Mindenki számára nagy élmény a szezonálisan működő kültéri medence, bejelentkezésre pedig kitűnő masszázs és a szépségszalon áll a vendégek rendelkezésére. Az igazi wellness ínyenceknek melegen ajánljuk a szálloda kétszemélyes sókádját, ahol a vendégelégedettség garantált!

Felejthetetlen gasztronómiai élmények

Természetesen a gasztronómiáról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen ez egy nagyon fontos, és kényes pontja a tökéletes kikapcsolódásnak. A Vécsecitybe utazóknak nem kell csalódniuk, hiszen a hagyományos magyar konyha mellett olyan különlegességeket is megkóstolhatnak, mint a lepcsánka, knédli, puliszka, vagy a pacalleves. A kastély borospincéje pedig tárt kapukkal várja azokat a vendégeket, akik értékelik a különleges borokat, vagy csak egy kellemes borkóstolóval szeretnék megkoronázni az estét.

Különleges meglepetésként idén a tulajdonos a különleges napokat - mint például a Valentin nap, és a nőnap - egy hétig ünnepli a szállodai lehetőségeit bővítve. Így azok a vendégek, akik március 3-12-ig érkeznek a kastélyba, akciós árakon pihenhetnek. S hogy miért? Hogy ismét Takács Tibort idézzük, "mert a szeretet nem csak egy napra szól, és nem hétköznapi.”

Oldalak

Szólj hozzá Te is!