Utazás

Soha ne szállj meg a negyedik emelet felett egy hotelben! Dermesztő okból tanácsolja egy szakértő

Egy utazásbiztonsági szakértő szerint egy hotelben lehetőleg ne szálljunk meg az épület negyedik emeleténél magasabban, és a második emelet alatti helyekkel kapcsolatban is van néhány elég dermesztő gondolata.

Ez a legbiztonságosabb

Ebben a formában ez azt jelenti, hogy valójában csak két emelet áll rendelkezésedre, ha megfogadod a tanácsát, és ott szállsz meg, ahol szerinte a legbiztonságosabb. A két ok nagyon különböző, de mindkettő gyakori félelem az otthonuktól távol tartózkodó utazók körében.

Lloyd Figgins szerint csak a második és a negyedik emelet között érdemes megszállni, mert a legfontosabb dolog, amit figyelmen kívül hagyunk, az a tűzveszély. "Amikor megérkezünk egy szállodába, egy ismeretlen környezetben vagyunk, amelyről azt gondoljuk, hogy biztonságos. A probléma az, hogy ha megszólalna a tűzjelző, akkor tudod-e, mi a következő lépés? Tudod, hogy hol van a vészkijárat? Hogyan fogsz oda eljutni, és biztonságba fogsz-e ott kerülni?" - tette fel a fontos kérdéseket.

Azt ajánlja, hogy ha már ott vagyunk egy szállodában, mindig érdemes végigjárni a vészkijárat útvonalát, és megszámolni, hány ajtó van a szobánk és a vészkijárat között.

Lapozz!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!
Lifestyle
A kormány hat százalékos inflációt jósol 2024-re. Mutatjuk, ennek tekintetében hogyan alakulnak a következő év elején esedékes nyugdíjemelések.
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.