Utazás

Milliárdok özönlenek a luxusiparba

Az RTL luxusmagazinja, a HighLife mindig azt kutatja, mi van a luxus mögött, s mi vezet el a jóléthez? A válasz legtöbb esetben „egyszerű”: tőke, előremutató ötlet és kitartó munka – ez a siker kulcsa nemzetközi tapasztalataink alapján.

Hihetetlenek a statisztikai adatok: hiába a recesszióról érkező hírek, a világ gazdagjai iszonyú pénzeket költenek. Ebben az évben a luxustermékekből származó összbevétel 335 milliárd dollárnál is több lesz, négy év múlva pedig várhatóan megközelíti a 450 milliárd dollárt!

HighLife magazin

Az RTL csatornán látható HighLife a jólétről és az oda vezető útról szól több mint hét esztendeje. A producer Oltványi Tamás blogunk segítségével beavat a műsorkészítés kulisszatitkaiba és megmutatja, melyek Földünk legszebb részei, ahová a tehetősek előszeretettel ellátogatnak, hogyan élnek, mi a hobbijuk.

Blogunk olvasói és az RTL luxusmagazinja, HighLife nézői is érzékelhették, iszonyú pénz van a luxus turizmusban. Bármerre utazott a stáb Mauritiustól a Maldív szigetekig csak azt láttuk, folyamatosan modernizálnak mindent, ami a pénzes turisták igényei kielégítését szolgálja. Június 11-én, vasárnap reggel az RTL nézői megismerkedhetnek Malajzia fővárosával, s az egyik legelitebb hotellel. Kuala Lumpurban sorjáznak a felhőkarcolók, de a Banyan Tree 65. emeletén található lakosztály verhetetlen. Nemcsak saját fürdőmedencéje van, hanem szemben vele az ikonikus ikertorony, a Petronas Tower.

Az egyik legjelentősebb, de feltétlenül a leghóbiztosabb osztrák síparadicsomban, Obertauernben a Steiner hotel milliárdos beruházással a tetőre épített a homlokzatból kiállító, bonyolult technikájú feszített víztükrű medencét. Mario Siedler idegenforgalmi főnök elmondta, a jómódú vendég megköveteli az extrém megoldásokat. De azt is hozzátette, egy-két évtizeden belül az általános felmelegedés miatt a síelés olyan luxus lesz, mint manapság az egzotikus tengerpart. Felértékelődnek a hóbiztos települések.

A Maldív szigetek egyik legnagyszerűbb hotele, a Pullman Maamutaa marketing főnöke, Christophe Victor magyarázatot adott arra, miért építenek nagyméretű úszómedencét – az egyébként az óceánon, cölöpökön álló luxusvillák teraszára. A világon legalább 100 millió gazdag ember él, ők folyamatosan utaznak és költik a pénzt, nem ismerik a válságot. Így volt ez 2008 után is, de most hasonló a helyzet. A luxusüdülőkben folyamatos a telt ház, az áremelkedés nem befolyásolja a kihasználtságot.

Aki sok pénzzel rendelkezik, akinek szabad ideje van, előszeretettel utazik és sportol. A HighLife a világ legszebb golfpályáin forgatott, ezt június 18-án, vasárnap reggel láthatják a nézők. A Laguna Phuket vezére Paul Wilson, egykori profi játékosként nagyon is tudja, mennyi pénz van ebben a sportágban. Csupán az USA-ban a golfból évente 33 milliárd /!/ dollár bevétel származik, igaz van 16 ezer pálya. Európában is nagyon sokan játszanak, Svédországban minden tizedik ember. A femcafe.hu olvasóinak szóló bíztatás: jönnek a nők is: a németeknél már 36 százaléka a hobbigolfozóknak a „gyengébb” nemhez tartozik, a briteknél ez a szám 28 százalék.

A világon a golfhoz köthető turisztikai és iparági bevételek 70 milliárd dollár fölött vannak, s ebből Törökország alaposan kiveszi a részét. Antalya környékén több mint 20 pályát és 540 kitűnő szállodát építettek, de nem szerénykedhet Spanyolország vagy Portugália sem. Mint a HighLife bemutatta, vannak igazi gyöngyszemek is. Ilyen például észak-cipruson a Korineum, ahol évente már több száz magyar golfozik és fürdik a tengerben, mert a kínálatban a sport és a tengerpart egyaránt szerepel. Umut Gurtunc tulajdonos a siker három kulcsát említette a HighLifenak: a családi vállalkozásból származó tőkét, a 20 évvel ezelőtti döntést, hogy a golfhotelbe ruháztak be és a lankadatlan optimizmus, még a lezártság, a világjárvány idején is. A kitartó munka meghozta gyümölcsét – bővítik a létesítményt, mert villaparkot építenek a közeljövőben.

Nézd vissza a HighLife adását az RTL-en!

leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.