Utazás

Egyedülálló NFT élményekkel várja Szlovénia az országba látogatókat

A Szlovén Turisztikai Hivatal a Júlia Alpokkal együttműködésben forradalmi újdonságot mutatott be.

Új és kreatív irány

A május 29-31. között zajló eseményen 15 nemzetközileg elismert újságíró próbálhatta ki az Ultimate Julian Alps Sensory Adventure NFT tokeneket, amelyek a valós élményeket a kriptovaluták világával ötvözik. Ezzel Szlovénia népszerűsítése merőben új és kreatív irányt vesz, ráadásul a Júlia Alpok fenntarthatóságon alapuló turisztikai kínálata is tovább erősödik.

A projekt különlegessége, hogy nemcsak áthidalja a digitális eszközök és kézzel fogható értékek közötti szakadékot, de a természet iránti felelősségteljes hozzáállás fontosságára, így a Júlia-Alpokban veszélyeztetett növény- és állatfajokra (pl.: alpesi myna, vadkakas) is felhívja a figyelmet.

"A Triglav Nemzeti Park mindig tárt karokkal fogadta a látogatókat. A természetvédelmi területnek azonban vannak olyan részei, amelyekre szigorúbb látogatási szabályok vonatkoznak, pont a rezervátum érintetlen állapotának megőrzése érdekében" – hangsúlyozta Dr Tit Potočnik, a Triglav Nemzeti Park igazgatója.

Közel kerülhetünk a természethez

Az Ultimate Julian Alps Sensory Adventure ezt a korlátatot oldja fel innovatív megoldásokkal olyan módon, hogy bár a veszélyeztetett fajokat nem látja az ember, érzékszervi szinten mégis a lehető legközelebb kerül hozzájuk az NFT tokenek által.

A digitális kriptovaluták (tokenek) különlegessége abban rejlik, hogy tulajdonságaikból adódóan nem cserélhetők fel másokkal, ezért teljesen egyediek. A technológia új lehetőségeket nyithat meg a turizmusban is, mint például olyan hűségprogramok kidolgozását, amelyek révén a turisztikai szereplők jutalmakat adhatnak a látogatóknak, de a gamification megoldások akár a fenntartható turizmusba való bevonás eszközeiként is szolgálhatnak.

Az NFT sokféle felhasználása

Az NFT tulajdonosok a tokenekkel igazolhatják egy-egy rendezvényen való részvételüket, promóciós eszközként, illetve egyedi élményként szolgálhatnak, de akár olyan exkluzív szolgáltatásokat is nyújthatnak a tulajdonosaiknak, mint szállás, éttermi vagy egyéb turisztikai kedvezmények.

A blokklánc technológia a versenyképesség, digitalizáció és ügyfél elégedettség növelése mellett számos lehetőséget rejt magában, amelyek Szlovénia 2022-2026 között megvalósítandó Digitális Transzformáció Stratégiájába is jól illeszkednek.

A Szlovén Turisztikai Hivatal a zöld digitális token bevezetése mellett a Web3 megvalósítását is vizsgálja, amely többek közt mesterséges intelligencián alapuló webes applikációk előremozdítását is szorgalmazza.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Erzsébet királynő egyik furcsa szabálya miatt Katalin hercegné nem tájékoztathatta azonnal első gyermeke érkezéséről saját családját sem.
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.