Utazás

Meghaltak az eltűnt tengeralattjáró utasai - már a Titan roncsait is megtalálták

Az eltűnt merülőhajót működtető cég, az OceanGate csütörtök esti közleményében jelentette be, hogy a Titan utasai életüket vesztették.

Beigazolódott, amit egy ideje már sejteni lehetett

Életüket vesztették a múlt vasárnap a Titanic roncsaihoz indult tengeralattjáró utasai - ezt a merülőhajót működtető vállalat, az OceanGate jelentette be egy közlemény formájában csütörtök este. "Úgy hisszük, hogy Stockton Rush vezérigazgató, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet sajnálatos módon odavesztek. Ezek az emberek igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy, valamint a világ óceánjainak felfedezése és a védelme iránti mély szenvedély. E tragikus időszakban együttérzünk ezzel az öt lélekkel és családtagjaikkal. Gyászoljuk az élet elvesztését és az örömöt, amit mindenkinek szereztek, akit ismertek" - írták.

Nem sokkal korábban egy távirányítású tengeralattjáró fedezett fel törmelékmezőt a Titanic roncsaitól nem messze. Az amerikai parti őrség csütörtök esti sajtótájékoztatójában elismerte, hogy a távirányítású mélytengeri robot a Titan merülőhajóhoz tartozó roncsokat talált meg. A szétszóródott maradványokból arra lehet következtetni, hogy a tengeralattjáró összeroppant, majd darabokra hullott a mélytengeri nyomás hatására - állítja a parti őrség. Szerintük valószínűtlen, hogy a Titan végzetét a Titanic roncsaival való ütközés okozta volna, hiszen a tengeralattjáró maradványait nem a legendás luxusgőzös hullámsírja közelében találták meg, hanem attól több száz méterre.

Arra nem tettek ígéretet, hogy az elhunytak földi maradványainak megtalálása és felszínre hozatala sikerülni fog, hiszen hangsúlyozták, hogy az óceánfenéken különösen mostoha körülmények uralkodnak. A Titan roncsait azonban a következő napokban is megfigyelés alatt tartják.

A Titan múlt vasárnap indult el a legendás Titanic roncsaihoz, fedélzetén öt emberrel. A merülés az eredeti tervek szerint hét órát vett volna igénybe, ám egy és háromnegyed óra után megszakadt az összeköttetés a tengeralattjáróval.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.
Sztárok
Lábas Viki annak idején a gitárosuk biztatására énekelte fel az Eső című slágert, amely tíz éve a nagyközönség egyik kedvenc dala; az énekesnő nemrég egy meglepő titokról rántotta le a leplet a...
Lifestyle
Már a bejelentés során kiderültek olyan részletek, melyek sokkolták az állatvédőket. A helyszínen aztán jött az igazi megpróbáltatás.