Országszerte lezárások lesznek hétvégén a Giro d'Italia miatt: ezt érdemes tudni indulás előtt

A budapesti Hősök terén rendezett csapatbemutatókkal tegnap kezdetét vette a 2022-es Giro d'Italia, amelynek nyitószakaszait május 6-8-ig hazánkban rendezik. Az előzetes tájékoztatásoknak megfelelően a Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt ideje alatt már péntektől parkolási tilalmakra, forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra számíthat a lakosság.

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani

A Giro d'Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt a fővárosban jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a délelőtti órákban és szombaton egész nap – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton – tudatta a vállalat. Felhívták továbbá a figyelmet, hogy pénteken az Andrássy út-József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út-6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út-Izabella utca-Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás. A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni – tették hozzá, azzal együtt, hogy az érintett BKK-járatok módosított útvonalon járnak majd.

Mi lesz a helyzet a vidéki helyszíneken? Lapozz jó tippekért!

Oldalak