Ferenc pápa tavaszi szentföldi látogatására készül

Pápává választásáról, az egyházi reformokról és a Szentföldön tavasszal tervezett útjáról is beszélt a La Stampa olasz napilapnak adott interjújában Ferenc pápa, aki vasárnap megáldotta a betlehemi jászlakba készült gyermek Jézus-szobrokat.

Advent harmadik vasárnapján a hagyomány szerint a római plébániákról érkezett gyerekek kértek áldást a pápától azokra a gyermek Jézus-szobrokra, melyeket december 24-én a templomokban épített betlehemekben a jászlakba helyeznek.

Az Úrangyala-imádság (Angelus) előtt mondott beszédében Ferenc pápa megköszönte a "bátor" gyerekeknek, hogy az esős idő ellenére eljöttek hozzá a Szent Péter térre.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A pápa úgy fogalmazott, az egyház nem szomorú emberek menedéke, hanem az öröm háza. Arra kérte a hívőket, hogy az emberi korlátok és tévedések ellenére, ne engedjenek az erőtlenségnek, ne tétovázzanak a nehézségeket és saját gyengeségeiket illetően. Éppen hogy a bajban kell erős kézzel, szilárdan megvetett lábbal cselekedni - hangsúlyozta a katolikus egyházfő.

A La Stampa torinói napilap vasárnapi száma interjút közölt az első római karácsonyára készülő Ferenc pápával. Az egyházfő elmondta, soha nem gondolta volna, hogy az idei ünnepeken a Szent Péter-bazilikában lesz. A Vatikánban és az egyházban indított reformokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a változásoknak mindenekelőtt lelkieknek kell lenniük, utána következhetnek az egyház szerkezetét érintő kezdeményezések.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!