Utazás

Felemeli a repjegyek árát a Ryanair, továbbá megszünteti 8 budapesti útvonalát

Ryanair: 40 euróról 50 euróra fog emelkedni a repjegyek ára.

A Ryanair vezérigazgatója nem köntörfalazott

A Ryanair nem fog többé a legalacsonyabb árakon kínálni repjegyeket az emelkedő üzemanyagáraknak köszönhetően – ismerte el a diszkont légitársaság főnöke. Michael O'Leary vezérigazgató szerint ugyanis a 10 eurós jegyek kora lejárt.

A légitársaság átlagos viteldíja a tavalyi 40 euróról nagyjából 50 euróra emelkedik a következő öt évben – árulta el a BBC Radio 4 Today című műsorában.

Az üzemanyagköltségek emelkedése, amely a repülőjegyárak emelkedését eredményezi, a háztartások energiaszámláit is növeli, ami az emberek rendelkezésre álló jövedelmét csökkenti. A légitársaság főnöke azonban azt mondta, hogy ennek ellenére arra számít, hogy az ügyfelek inkább az olcsóbb lehetőségeket keresik, mintsem hogy csökkentsék a járatok számát.

„Úgy gondoljuk, hogy az emberek továbbra is gyakran fognak repülni. Azonban kétségtelen, hogy a piac alsó szegmensében az igazán olcsó jegyárak – az 1 eurós, a 0,99 eurós, sőt a 9,99 eurós viteldíjak – szerintem eltűnnek a következő években”

– mondta.

Reagált az extraprofitadóra is a légitársaság

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Ryanair-nek nem tetszett a magyar kormány által bevezetett, légitársaságokra vonatkozó különadó, így ennek nemcsak hangot adott, de utólag az utasokon hajtja be az adó összegét. Most pedig úgy döntött, megszünteti 8 budapesti útvonalát.

Szerdán ezek a célpontok kerültek ki a menetrendből, tehát állnak le a téli menetrendváltástól: Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga, Torino – írta meg a mfor.hu.

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.