Utazás

Ezt az italt soha ne kérd a stewardessektől a repülőn, ha jót akarsz

A légiutas-kísérők egyenesen a falra másznak attól, ha valaki diétás kólát rendel tőlük a repülőn. Kíváncsi vagy, mi ennek az oka?

Csak diétás kólát ne

Az utóbbi időben - főként a közösségi médiás felületeknek köszönhetően - már az átlagember is egyre több érdekes apróságot tudhat meg a légiutas-kísérők mindennapos munkájával kapcsolatban. Nem volt ez azonban mindig így: a stewardessek tevékenységét hosszú időn keresztül különböző mítoszok lengték körbe. A társadalom egy része még irigyelte is őket, hiszen életük jelentős részét a fellegek között töltik, kellemes, de mégis egzotikus környezetben, és szemlátomást nem is erőtetik meg magukat a munkájukban - na meg feltételezhetően nm is kereshetnek rosszul. Mostanra - éppen a különböző közösségi médiás bejegyzések hatására - e tévhitek közül számosat eloszlattak a szakmabeliek, azonban még mindig vannak olyan fontos, ám "rejtett" tudnivalók a stewardess-munkával kapcsolatosan, melyekkel az utasoknak nem árt tisztában lenniük, mielőtt egy repülőgép fedélzetére lépnének. Gondoltad például, hogy a légiutaskísérők egyenesen irtóznak attól, hogy egy bizonyos italt felszolgáljanak a repülőgépen? Most kapaszkodj meg: ez az ital igencsak hétköznapi - a diétás kóláról van szó. Egyes légiutas-kísérők szinte szó szerint a falra másznak attól, ha egy utas épp ezt a nedűt kéri tőlük. De vajon mi lehet az oka e hatalmas ellenérzéseknek?

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, máris eláruljuk!

Oldalak

Utazás
Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.