Utazás

Ezek a magyarok kedvenc külföldi úti céljai az őszi szünetben

A Kiwi.com utazási technológiai vállalat belepillantott a foglalásaiba és megtudta, hogy hová utaznak a magyarok leginkább október végén.

Őszi szünet

Kiváncsi vagy arra, hogy hol pihenjük ki leginkább az iskolakezdést? Biztos te is várod más az őszi szünetet és a hosszú hétvégét! Ha külföldi utazásról van szó, akkor a magyarok kedvencei ebben a szezonban a városi desztinációk, például Milánó vagy Berlin, aki melegebbre vágyik, Máltára, Tenerifére vagy Tel Avivba utazik – mutatják ki a Kiwi.com, utazástechnológiai vállalat friss foglalási adatai. Az is kimutatható, hogy mi magyarok szeptember és november között szívesebben tartózkodunk otthonuk közelében, Európában. A járvány ilyen tekintetben nem változtatta meg az utazási szokásokat, már 2019 őszén sem volt a top20 leggyakrabban foglalt úti cél között tengerentúli helyszín.

Milánó és a tengerpart

Egyes uticélok örök kedvencek és az adatokból egyértelműen látszik, hogy ez az időszak inkább a városi felfedezőtúráknak kedvez. London és Berlin már a pandémia előtt is népszerű volt az őszi utazók körében, Moszkva is minden évben a top5-ben található, idén azonban Milánó az abszolút kedvenc. Emellett a közeli tengerpartok is népszerű üdülőhelyek. A Maldív -szigetek, Mexikó vagy Thaiföld nincsenek a legkedveltebb úticélok között ebben az október végi időszakban. Ilyenkor sokkal inkább választunk olyan helyszíneket, amelyeket könnyen, és gyorsan elérünk, de még kellemes a hőmérséklet és szép a táj is. Ezek idén ősszel Málta, Tenerife és Tel Aviv.

Fotó, lead: Kiwi.com

Oldalak

Utazás
Utazás
Kishajós víziturisztikai megállópontok létesültek Balatonfüreden valamint Keszthelyen, melyeket tavasszal már birtokba is vehetnek a látogatók – hangzott el a „Balatoni Megállópontok létesítése”...
Lifestyle
A Jegyzetek a Valósághoz versek és esszé-töredékek keverékén át térképezi fel realitásunk határait, míg a Matematika Abszurda egy a számtani elgondolhatatlanságokat leíró konzisztens rendszer,...
Fashion&Beauty
Egy újabb hajtrend látott napvilágot, ami tökéletes lesz arra az esetre, ha hosszú tincsekkel rendelkezel, nem vágatnád le, de mégis szeretnél egy kicsit extrább frizurát.