Exkluzív fogásokkal debütált két hazai étterem a 10. Gourmet Fesztiválon

A gasztronómia hazai ünnepe idén, két év kihagyás után, 10. alkalommal tért vissza, ezévben pedig a BDPST Group kiemelt gasztronómiai egységei is bemutatkoztak. A cégcsoport három kiállítója exkluzív fogásokkal és egyedülálló élményekkel várta a látogatókat a fesztivál teljes időtartama alatt, melyek közül az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az esemény keretein belül debütál.

Exkluzív gasztronómiai élmények

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

A május 27-e és 29-e között zajló 10. Gourmet Fesztiválon a BDPST Group három gasztronómiai egysége, a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme, illetve BOTANIQ Bárja és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme is jelen volt. A két étterem ínycsiklandó és egyedülálló ételpárosításokkal, a bár pedig különleges pezsgőkkel, borokkal és koktélokkal várta az exkluzív gasztronómiai élmények kedvelőit.

A BOTANIQ Turai Kastély hagyományait és a térség egyedi ízeit bemutatva a Clarisse étterem és Mészáros Ádám séf egy igazi turai különlegességekből álló menüsorral hozott el egy kis szeletet mind abból, amit az étterem falai között megtapasztalhatnak a vendégek. A helyi gazdálkodásokból származó alapanyagból készített ételek mellett a kastély kertjében termő körte is visszaköszönt mind a desszertben, mind a kastély italait felvonultató BOTANIQ Bár kínálatában, melyet Szabó Gergely bármenedzser prezentált a vendégeknek. A koktélok, csakúgy, mint az ételek, őrzik a kastély hagyományait, több közülük Schossberger Klára ’Clarisse' festményeiről lettek elnevezve. A bárban a koktélkülönlegességek mellett Langó Tamás sommelier vezette be a látogatókat a champagne-ok világába.

BDPST Group gourmet fesztivál

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme nem csak a Gourmet Fesztiválon vett részt először, de itt mutatkozott be a nagyközönség számára is, hiszen a teljesen megújult étterem júliustól várja vendégeit Tarcalon. Varjú Imre séf egy friss, de a helyi örökséget előtérbe helyező menüsorral és specialitásokkal készült az eseményre, melyben természetesen a névadó desszerttel is találkozhattak a résztvevők. Egy ilyen jeles esemény tökéletes alkalomként szolgált arra, hogy a frissen nyíló étterem megmutassa magát a gasztronómia szerelmesei számára és elhozzon egy kis szeletet a hagyományos vidéki ízekből – természetesen újra gondolt, friss köpenybe bújtatva.

Kattints a galériára és csodáld meg az éttermek Gourmet Fesztiválos menüit!

Ha idén nyáron te is megízlelnéd az olasz életérzést, akkor jó hír, hogy mostantól sokkal könnyebben utazhatsz be Olaszországba, mint eddig.

Leadfotó/Fotók: BDPST Group

Oldalak

Egészség
Léteznek olyan tudományosan vizsgált növények, amelyek támogathatják a veseműködést, továbbá gyulladáscsökkentő, vizelethajtó vagy kristályképződést gátló hatásúak lehetnek. Cikkünkben most egy ilyen...
Sztárok
Christa B. Allen most először beszélt arról, milyen volt kiszabadulni egy „karizmatikus, gazdag szektavezér” befolyása alól – és hogyan tanulja újra felépíteni az életét.
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.
Sztárok
Solti Ádám számára most minden a színház, és a család körül forog. A Madách Színház színésze ritkán enged ilyen mélyen bepillantani a kulisszák mögé – most azonban őszintén mesélt szerepekről,...