Utazás

Az egyetlen ország Európában, ahol nincsenek szúnyogok - ide utazz, ha szeretnéd elkerülni a kellemetlen vérszívókat!

A szúnyogok mindannyiunk nyarát megkeserítik, van viszont egy hely, ahová bármikor elmenekülhetsz, ha teljesen szúnyogmentes övezetre vágysz.

Moszkitómentes pihenés

A szúnyogok nagyon bosszantóak tudnak lenni és képesek akár teljesen ellehetetleníteni, hogy felhőtlenül pihenhessünk, kirándulhassunk a szabadban. A jó hír viszont, hogy létezik egy ország, ahol egy pillanatig sem kell a szúnyogok miatt aggódnod. Tény, hogy kissé másfajta élményeket és kikapcsolódási lehetőségeket kínál, mint a hagyományos nyaralási úti célok, az viszont biztos, hogy nem a szúnyogmentesség az egyetlen, ami miatt mindenképpen érdemes ellátogatni ide egyszer. Hogy mi is ez a hely pontosan? Olvass tovább és eláruljuk!

A teljesen szúnyogmentes, nem mellesleg pedig millió kalandot kínáló ország nem más, mint Izland. Ez a gyönyörű sziget nem mindennapi látványosságokkal és életre szóló élményekkel várja az utazás szerelmeseit. Az Izlandi időjárás meglehetősen hideg, ez viszont elméletileg nem kellene, hogy akadályozza a szúnyogokat. Persze tény, hogy ezek a bosszantó kis vérszívók inkább a nedves, párás környezetet kedvelik, semmint a sarkvidéki hideget, valójában ez nem zárja ki őket teljesen. A tudósok folyamatosan kutatják, hogy vajon miért éppen Izland az a hely, amit a szúnyogok annyira gyűlölnek, hogy eggyel sem találkozhatunk a szigeten.
Kattints a további képekért!

Távol tartanád a vérszívókat? A vegyszerek helyett válassz inkább természetes megoldást ezzel a 10 növénnyel!

Leadfotó: Pexels, forrás: brightside.me

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...