Ebben a máltai villában töltötte Erzsébet királynő és Fülöp herceg a legboldogabb éveiket

A Villa Guardamangia Málta fővárosának, Vallettának az egyik külkerületében található. Itt lakott egykor II. Erzsébet és a férje, még a koronázás előtt. Életük legszebb időszakát töltötték a csodálatos szigetországban.

Villa Guardamangia, a szerelmi fészek

II. Erzsébet és Fülöp még friss házasoknak számítottak, amikor két évvel az esküvőjük után a férfit Máltára szólította a haditengerészeti kötelezettsége. Bár itt töltötték a mézes heteiket és korábban is többször tettek látogatásokat, nagyjából két évig éltek a szigeten, kisebb megszakításokkal. Házasságuk legszebb időszakát töltötték el itt, a Fülöp herceg nagybátyjának, Lord Mountbatten tulajdonában álló Villa Guardamangiában. Erzsébet azért élvezte különösen ezt az időszakot, mert saját bevallása szerint ekkor élhetett a lehető „legnormálisabban”: partikra, piknikekre és hajókirándulásokra járhatott, ráadásul életében először meglátogathatott egy fodrászüzletet is. Egyes híresztelések szerint Károly herceg is Máltán fogant meg.

Lapozd fel a galériánkat!

II. Erzsébet királynő több alkalommal is visszatért a máltai szerelmi fészekbe, amikor látogatást tett az országban 1992-ben és 2007-ben, amikor is itt ünnepelték meg a hatvanadik házassági évfordulójukat.
Kattints a további képekért!

A kastély kevésbé ismert történelme a titkos helyiségeken át egészen a személyzet furcsa szerepéig.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak