Egy négy évtizede elhunyt ember maradványaira bukkantak, még több holttest kerülhet elő a tóból

Egy hordóba rejtett holttest került elő az aszályos időjárás miatt jelentősen leapadt nevadai Mead-tóból, az Egyesült Államok egyik legnagyobb víztározójából. Nem ez az első alkalom, hogy emberi maradványokra bukkannak a környéken, és a megtalált holttestek száma a közeljövőben csak nőni fog.

Nem sokat tudni az áldozatról

A Colorado-folyón a Hoover-gát megépítésével létrehozott óriási víztározó annyira kiszáradt, hogy Las Vegas ellátásához már az Arizonába is átnyúló Mead-tó mélyebb részeiről szivattyúzzák a vizet. A hatóságok a vízszint csökkenésével további hasonló felfedezésekre számítanak.

A hordót csónakázók vették észre vasárnap délután. Az MTI híre szerint a Nemzeti Park Szolgálat emberei ezt követően találták meg Hemenway kikötő közelében. A hordóban lévő személyes tárgyak arra utalnak, hogy az illető több mint 40 évvel ezelőtt, az 1980-as években halt meg – mondta el a helyi rendőrség szóvivője, aki a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árult el több részletet az ügyről.

A rendőrség a Nevadai Egyetem szakértőinek segítségét is kikéri annak megállapításához, hogy a hordó mikor kerülhetett a vízbe, a halott személyazonosságát pedig a Clark megyei halottkémi hivatal próbálja megállapítani.

A Mead-tó és a Powell-tó az Egyesült Államok legnagyobb, mesterségesen kiépített víztározói, egy olyan vízhálózat részei, amely több mint 40 millió ember, őslakos törzsek, mezőgazdaság és ipar vízellátását biztosítja Arizonában, Kaliforniában, Coloradóban, Nevadában, Új-Mexikóban, Utahban, Wyomingban és a déli határon túl, Mexikóban.

Majdnem nyolc évtized után azonosítottak Hollandiában egy férfit, akinek holttestét a második világháború után egy tömegsírban találták meg a nácik legrosszabb hollandiai börtöne mellett. Mint kiderült, az áldozat a holland ellenállás hőse volt.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak