Utazás

Miközben nálunk tombol a nyár, a világ túlfelén brutális viharok söpörnek végig

Halálos áldozata és több sérültje is van az Egyesült Államok déli államait szerdán elért viharoknak.

Viharok, eső és villámárvizek

Mississippi államban egy ember meghalt, továbbá több épület összeomlott a viharokban, amelyek már kedden is okoztak károkat.

A Louisiana állambeli Slidell-ben a hatóságok szerint tíz embert vittek kórházba. A rendőrség közölte, hogy a New Orleans közeli településen többeket kellett kimenekíteni az esőzések miatt kialakult áradásból, de veszélyt jelentettek a kidőlő fák és leszakadó villanyvezetékek is.

Louisiana állam tucatnyi iskolakörzetében szünetelt a tanítás, az állam két nagy egyetemén internetes oktatásra tértek át a szélsőséges időjárás miatt. New Orleans városára kevesebb, mint 10 óra alatt több mint 150 milliméter eső zúdult, míg Laplace településen csaknem 300 milliméter esett - írja az MTI.

Texas keleti részén a nagy mennyiségű víz egy települést szárazföldön megközelíthetetlenné tett. Kirbyville területén többeket kellett a vízből kimenteni. A villámárvizek otthonokban és üzletekben tettek károkat. Houston közelében tornádó is kialakult.

Nyugat-Virginia és Ohio államok egyes részeire áradásokat okozó esőt és viharokat jeleztek csütörtökre a meteorológusok.

Nem sokáig tart már a júniust idéző meleg: jövő héten kemény hidegfront tör be térségünkbe, és egy nap leforgása alatt visszatér a tél.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Utazás
Sztárok
A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a...
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.