Nem minden magyar utazhat vízum nélkül az Egyesült Államokba - íme a részletek

Az Egyesült Államok hatóságai úgy döntöttek, hogy nem mentesülhetnek a vízumkötelezettség alól azok a magyar állampolgárok, akik az ország jelenlegi határain kívül születtek.

Már tavaly februárban megszülethetett a döntés

Az amerikai hatóságok csak azon magyar állampolgároknak teszik már lehetővé az Elektronikus Beutazási Engedély (ESTA) kiváltását, akik Magyarország jelenlegi területén születtek - közölte internetes kiadásában a Krónika című erdélyi magyar napilap.

A lap azt írta, a vonatkozó döntés már tavaly februárban megszülethetett, ám sokáig nem tűnt fel, mert a koronavírus-járvány miatt Washington utazási korlátozásokat vezetett be. Tavaly hónapokig nem léphettek az Egyesült Államok területére a schengeni övezetbe tartozó országok polgárai.

Az amerikai hatóságok döntésére immár a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata is felhívja a figyelmet honlapján, az Egyesült Államokba történő beutazási és tartózkodási feltételekről szóló tájékoztatóban - közölte a Krónika.

Ha a Magyarország jelenlegi határain kívül született magyar állampolgárok Amerikába utaznának, vízumot kell igényelniük, még akkor is, ha történetesen évek vagy évtizedek óta Magyarországon élnek. A Romániában élő magyarok ezt csak a bukaresti diplomáciai képviseleten tehetik meg, a budapesti nagykövetségen csak azokat a magyar állampolgárokat fogadják, akik életvitelszerűen Magyarországon élnek.

(MTI)

Fotó: 123rf

A világ legnagyobb utazással kapcsolatos weboldala, a Tripadvisor közzétette, mely úti célok lesznek a legnépszerűbbek 2022-ben. A tízes listára került városok nyújtotta kép meglehetősen színes, abban mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő desztinációt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak