Utazás

Magyar lakóházakat is veszélyeztet a dunai árhullám? Hihetetlen, milyen szintű tetőzés várható Budapesten

A fővárosban 670 centiméter körüli tetőzés várható szombat éjjel.

A hétfői és a keddi csapadékra egyáltalán nem számítottak

Lakóházak nincsenek veszélyben, ártérre épített üdülőterületek viszont igen, és a legnagyobb gond, hogy tartós lesz az árhullám - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatornán kedd este.

Siklós Gabriella elmondta: különösen bizonytalan volt az előrejelzés, minden modell mást mutatott, a hétfői és keddi csapadékra már egyáltalán nem számítottak. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt Passauban például 29 centiméterrel magasabban tetőzött a Duna, mint ahogy várták – mutatott rá.

Azonban „már a mederben van minden”, biztosra vehető, hogy Nagybajcsnál meghaladják a harmadfokú árvízvédelmi készültségi szintű vízállást, Budapesten pedig 670 centiméter körüli tetőzés várható szombat éjjel – ecsetelte a szakember.
Kattints a további képekért!

A döntés az üzemeltetőt is váratlanul érte.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.