Dubai, a legek városa - Itt minden arany, ami fénylik!

A hideg idő beköszöntével szinte mindenki valamilyen egzotikus, meleg helyre vágyik, ahol távol a munka zajától igazi látnivalókra lelhet. Mi október első hetében indultunk utunkra, hogy felfedezzük az Egyesült Arab Emirátusok gyöngyszemét, Dubait, ahol talán mondanom sem kell, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!

Előkészületek

Már itthon böngésztük az internetet, hogy tudjuk, mit is érdemes megnézni Dubaiban. Ekkor találtunk rá a dubai programok magyar specialistáira, a dubaiprogramok.com csapatára, akik mindent megszerveztek nekünk kint tartózkodásunk idejére. Volt részünk privát városnézésben, láttunk delfin showt, ellátogattunk Abu Dhabiba és persze sorra vettük Dubai összes ismert és kevésbé ismert látványosságát.

Városnézés

Nyaralásunk első napját rögtön egy privát városnézéssel indítottuk a Dubaiprogramok.com kollégájával, Ágival. Családias hangulatban, kényelmes kisbuszban ülve jártuk be a környéket ától cettig, közben Áginak hála megismertük a helyi kultúrát, szokásokat, életvitelt. A közvetlen hangvételű kis túránkon sok olyan érdekes információt is megtudtunk a városról és lakóiról, amit egy hop on – hop off túráról nem ismertünk volna meg.

Csúcsokat döntöttünk

A napot a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa meghódításával folytattuk. A 160 emeletes és 828 méter magas felhőkkel táncoló torony igazi unikum! A turisták számára két kilátó található az épületben, az első a 124. emeleten (452 méter magasságban), amely a világ legmagasabban fekvő szabadtéri kilátója, de aki még ennél is nagyobb élményre vágyik, az nem hagyhatja ki a 148. emeleten (555 méter magasan) található kilátót sem. Szép idő esetén az élmény megfizethetetlen Mastercarddal megfizethető, bár igaz, hogy az árát azért megkérik. A Burj Khalifáról bővebben itt olvashatsz.

Dubai Fountain

Esti kihagyhatatlan programelem a Burj Khalifa mellett található zenélő szökőkút megtekintése, ami a világ legnagyobb „táncoló” szökőkútja. Minden nap 18 és 24 óra között, fél óránként mutatja be lenyűgöző műsorát, íme, egy kis ízelítő a repertoárból:

Fotók: Femcafe, mirror.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!