Utazás

Csaknem százan haltak meg egy véletlenül elindított dróntámadásban

Legkevesebb 85 ember halt meg, 66-an pedig megsebesültek az északnyugat-nigériai Kaduna államban, miután a hadsereg tévedésből dróntámadást intézett egy iszlám ünnepség ellen – írja az MTI a helyi hatóságok keddi bejelentése alapján.

Fatális tévedés

Az afrikai ország katasztrófavédelme (Nema) azt közölte, a fegyveres erők terroristák állásai ellen akartak támadást intézni, ám tévedésből az államban lévő Tudun Biri települést célozták. Hozzátették, hogy jelenleg is folyik a kutatás további áldozatok után.

Emberi jogi szervezetek 120-ra becsülik a halottak számát és felszólították a hatóságokat, azonnal indítsanak vizsgálatot. A halottak közt gyerekek és idősek is vannak.

Bola Tinubu elnök részvétét fejezte ki az áldozatok és családjaik felé, „szerencsétlennek és fájdalmasnak” nevezve az esetet.

Északnyugat-Nigériában a fegyveres bandák évek óta fosztogatják a falvakat, megdézsmálják az állatállományt, de gyakran követnek el emberrablást is, majd váltságdíjat követelnek. Emellett a nigériai biztonsági erőknek 13 éve az olyan iszlamista terrorszervezetekkel is fel kell venniük a küzdelmet, mint a Nyugat-afrikai Iszlám Állam (ISWAP) vagy a Boko Haram.

Izrael a tűzszünet után folytatja a háborút, hogy elpusztítsa a Hamász iszlamista terrorszervezetet – nyilatkozta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Welt TV német csatornának, írja az MTI.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Hallottál már a szigma férfiakról? A pasik egy része nevetségesnek tartja őket, míg mások keresik a módját, hogy azzá váljanak, egyes nők pedig odáig vannak értük.
Lifestyle
Gyakran találkozhatunk különféle konyhai praktikákkal a közösségi média platformokon, ezek közül néhány pedig különösen hasznos és életmentő.
Fashion&Beauty
Az évek során rengeteg új és kissé meglepő divattrendnek lehettünk már tanúi, a dupla derekú nadrágok pedig kétségtelenül közéjük tartoznak.