Átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját, ráadásul nincs is messze hazánktól

Az építmény 721 méter hosszú, 1100 méteres tengerszint feletti magasságban köt össze két heggyerincet Csehország északkeleti részén.

Minden kalandortermészetű látogatót vár a Sky Bridge 721

Egy festői szépségű csehországi üdülőparadicsomban építették meg a földkerekség leghosszabb gyalogos függőhídját. Múlt héten pénteken adták át a minden képzeletet felülmúló turistalátványosságot Dolní Moravában. Immáron tehát sétálhatnak is a látogatók a Sky Bridge 721-en, a világ leghosszabb függő gyalogos hídján.

A Sky Bridge 721 nevű, 721 méter hosszú építmény 1100 méteres tengerszint feletti magasságban köt össze két hegygerincet az északkelet-csehországi Kralicei-havasokban (Králicky Snezník), a lengyel határ közelében, egy 95 méter mély völgy fölött. A hídon egyszerre ötszázan tartózkodhatnak majd, de az első két hétben csak feleannyian. Biztonsági okokból a hidat lezárják, ha a szél erőssége eléri az óránkénti 135 kilométert.

Az 1,2 méter széles gyaloghíd csak egyik irányban járható, a kiinduló állomáshoz libegő viszi fel a látogatókat, akiknek előzetesen regisztrálniuk kell online.

A függőhíd két év alatt épült fel 200 millió koronából (3,1 milliárd forint). A cseh idegenforgalmi hivatal abban bízik, hogy az új nevezetesség turistákat vonz a világ minden sarkából és segít fellendíteni Csehország idegenforgalmát a pandémia okozta pangás után. A hosszúsági rekordot eddig a portugáliai Aroucában lévő, 516 méteres függőhíd tartotta - tudatta az MTI.

Bár nem önálló ország, mégis az Egyesült Királyság alá tartozó szuverén terület, amelynek fantasztikusan gyönyörű a környezete.

Leadfotó: Facebook

Oldalak