Utazás

Egy kihagyhatatlan úti cél a nyárra: Tihany a családi nyaralások kedvenc helyszíne

„Van egy vaksötét utcarész Tihanyban” - így hangzik a Csaknekedkislány Tihany című számának felütése. Nos, vaksötét utcarészekkel talán kevésbé, de fantasztikus panorámával, hibátlan vendéglátással, és még több levendulával annál inkább találkozhatunk, ha Tihany felé visz az utunk - ne hagyjuk ki!

Létezik, hogy minden egy helyen van

Szinte minden nyaraláson belefuthatunk abba, hogy egyik helyről a másikra „rohangálunk” az élményekért. Legyen az strand, bár, egy klassz játszótér a gyerekeknek, vagy valamilyen sportolási- vagy wellness lehetőség a felnőtteknek. A Club Tihany azonban mindent megváltoztatott: a szállodához ugyanis egy komplett kis falu tartozik, ahol jóformán mindent megtalálunk, amire csak vágyhatunk, ha kikapcsolódásra gondolunk. A szállodából rögtön kisétálhatunk a Balaton partra, fürdőzhetünk, megihatunk egy italt a Butterfly-ban; vagy amíg a wellnes és spa részleget élvezzük, addig a gyerekek önfeledten szórakozhatnak a kifejezetten nekik szánt programokon. Utóbbiban egyébként a Club Tihany úttörő, hiszen hazánkban először itt vezették be az úgynevezett animációt.

Tóth Mihály, a Club Tihany MICE értékesítési vezetője öntötte tökéletesen szavakba, hogy milyen a Club Tihany-élmény a családok számára: „[…] Itt tényleg nem lehet unatkozni, hisz mindenki talál magának valamilyen programot. Az iskola végével indul a nagy szezon, ami augusztus végéig tart, és ez alatt az időszak alatt a hétfők kivételével minden nap lesz a szabadtéri színpadon valamilyen program. Interaktív mesés zenejáték, tűzzsonglőr, cirkuszi bemutató, ahol artista iskolások mutatják be a tudásukat, a gyerekek pedig kipróbálhatják az eszközöket, kézbe vehetik a buzogányt és az egyéb, máskor a színpadon látható tárgyakat. De van bűvész előadás is, amit nagyon kedvelnek a családok és lesznek könnyűzenei esték, amik a felnőtteknek szólnak. Ezen kívül a Club Tihanyban vannak sportanimációk, hisz a gyerekek mozgásigényét ki kell elégíteni. Van reggeli torna, napközben csapatjátékok, ha a szülő el szeretne menni egy masszázsra, addig a gyerekek is tudnak játszani, sportolni.”

Strandélmény a szállodában

Lévén, hogy a hotel és a hozzá tartozó egyéb egységek 13 hektáron terülnek el, így akár 1500 vendég is kényelemben érezheti magát. Választhatunk a szállodai szobák, vagy a „kempingesebb” hangulatot idéző faházak közül is. Saját, 500 méteres partszakasza remek lehetőségeket kínál a hamisíthatatlan balatoni strandoláshoz – azzal a különbséggel, hogy mindig van mindenkinek elegendő napágy. Ráadásul a finom falatokról sem kell lemondanunk, hiszen a Beach Grillben meg tudunk ebédelni, de a napágyunkon, pokrócunkon is elfogyaszthatjuk az ételünket. Ezt az élményt napidíj ellenében nem csak a szálloda vendégei élvezhetik, így akár csak egy napra is ellátogathatunk a Club Tihanyba.

viadukt balaton tihanyról

Fenntarthatóság

A Club Tihany komoly lépéseket tesz a fenntarthatóság jegyében. Ilyen például a szállodai szobák korszerűsített csapjai, a napelemes megoldás a Wimbledon sportcentrumon, vagy kifejezetten a gyerekek edukálására (is) szolgáló token gyűjtés. Ugyanis aki csak annyit szed a svédasztalos ételekből, amennyit meg is eszik, ajándékokra beváltható tokeneket kap. Valamint külön kiemelendő, hogy a hotelben a helyi Lavender Tihany termékeivel tudunk tisztálkodni.

club tihany téli kert

A tihanyi levendula

A levendula Tihanyban szinte minden ház udvarán megtalálható, ami jól mutatja Tihany mediterrán mikroklímáját is. A levendula lepárlóban készül minden, ami levendulás és aminek hatalmas hagyománya van erre. A Lavender Tihanynál születik a tihanyi illóolaj és a tihanyi, magas minőségű natúrkozmetikum is. A látványüzemben megtekinthető a levendula lepárlás folyamata, valamint figyelemmel követhetjük, hogyan készülnek a levendulás natúrkozmetikumok.

lavender tihany levendulás termékek

„Mindennapi tevékenységünk során célunk, hogy a levendula termesztéstől, a levendula lepárláson, termékgyártáson keresztül a legmagasabb minőségben alkossunk tihanyi termékeket. Az illóolaj gyógyszerkönyvi minőségben készül, a kozmetikumok receptúráját szakgyógyszerésszel állítjuk össze, így biztosítva a kozmetikumok, kézkrémek, arc és testápolók, tusfürdők, masszázsolajak magas minőségét és természetességét. A kulináris termékeinket, mint a lekvárok, szörpök, Lavender Tihany GIN, Rosé helyi termelőkkel és családi vállalkozásokkal valósítjuk meg, támogatva ezzel a helyi és magyar gazdaságokat, családokat” - mondta el Bittmann Eszter, a Lavender Tihany Kft. ügyvezetője.

Amivel még Tihany vár minket

A Bencés Apátságnál kialakított sétányon talán már sokan elidőztek a lenyűgöző panorámát csodálva; az egyedi atmosztféra mindenkit magával ragad, ám további időzésre ad okot a Belső- és Külső-tó – előbbi a horgászás miatt, utóbbi az élővilág sokszínűsége végett. Ezen kívül az Óvár területén kihagyhatatlanok a barátlakások, amelyeket a 11. században vájtak ki a kőfalból orosz szerzetesek.

Tihanyba nem csak a látnivalók, de az állandó nyári programok miatt is érdemes ellátogatni. A júniusi Levendula Fesztivál kihagyhatatlan program, de a túrakedvelők is több kirándulás között csemegézhetnek. A családok számára remek program a Tihanyi Skanzen, ahol az állandó látnivalók mellett rendszeres kézműves foglalkozásokkal is várják a látogatókat.

Fotók: Club Tihany / Visit Hungary / Lavender Tihany
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Utazás
Sztárok
Többekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire fiatalok voltak, amikor először ágyba bújtak kedvesükkel.
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.