Ez Budapest legveszélyesebb kerülete – Lehet, hogy minden nap átsétálsz rajta

Magyarország fővárosa bűnügyileg sokkal fertőzöttebbnek számít, mint a vidéki települések. Utóbbiakban tavaly tízezer emberre lebontva háromszáz regisztrált bűncselekmény történt, Budapesten viszont ez a szám eléri az ötszázat, írta az Index, a HVG csütörtöki számára hivatkozva.

Megdöbbentő, mégis számok támasztják alá, hogy a legtöbb bűncselekmény az V. illetve VI. kerületben történik. A tolvajokat főként a turisták és a rengeteg ember jelenléte vonzza a belső kerületekbe. 2015-ben az V. kerületben a testi sértések száma ötven százalékkal, a garázdaságoké 61 százalékkal nőtt. A HVG arról is beszámolt, hogy az V. kerület az első helyen áll a bűncselekmények listáján, mivel a legtöbb pénzintézet székhelye itt található, és a gazdasági bűncselekményeket is ide regisztrálják.

Az emberek fejében legrosszabbnak elkönyvelt VIII. kerület csak a harmadik a veszélyes kerületek listáján, azonban a legtöbb regisztrált bűnelkövető itt él (174 fő) és ebben a kerületben történt tavaly a legtöbb gyilkosság is. Az elemzés arra is kitér, hogy egy kerület akkor számít jó közbiztonságúnak, ha a büncselekmpények száma nem éri el a 300-350-et. A számok alapján tavaly 10 kerület esett bele ebbe a halmazba: a III., a IV., a XII., a XV., a XVI., a XVII., a XIX., a XX., a XXI. és a XXII.

Lapozz, és tudd meg, melyik Magyarország 5 legveszélyesebb városa!

Oldalak

  • 1
  • 2