Utazás

Bucsai mészárlás: a szakértőket is megdöbbentette, milyen tárgy rejlett az oroszok által hátrahagyott holttestekben

Az ukrajnai Bucsa városában civilek tömegeit mészárolták le az oroszok. Az igazságügyi szakértők most elmondták a nyilvánosságnak, mi okozhatta a régióból származó áldozatok tucatjainak halálát.

A háború legvéresebb fejezete

A február végén kirobbant orosz-ukrán háború egyik legvéresebb - a közvélemény széles köreit megbotránkoztató-meghökkentő - fejezete volt a bucsai mészárlás, melynek során az orosz erők több mint 300 civil életét oltották ki az ukrán városban. Ukrajna népirtásnak nevezte az eseménysorozatot, és - Oroszországgal egyetemben - azt kérte a Nemzetközi Büntetőbíróságtól, hogy a szervezet indítson átfogó vizsgálatot az ügyben. Az orosz kormány tagadta, hogy a súlyos háborús bűncselekmények valóban megtörténtek volna, a vérengzésekről készült fénykép- és videófelvételeket provokációnak, megrendezett eseménynek nevezve.

Miután az oroszok elhagyták Bucsa városát, igen hamar - már április 2-án - elkezdtek terjengeni a világhálón a szörnyűségeket bemutató fotók és videók. A tudósítások különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságokról szóltak: egyes civil áldozatokat brutálisan megcsonkítottak, számos nőt megerőszakoltak, majd testüket megégették, de akadt olyan bucsai polgár is, akit tankkal ütöttek el az oroszok, nem is szólva arról, hogy a megszálló erők járműveiken ukrán gyerkeket használtak pajzsként.

A bucsai mészárlás lassan egy hónapja sokkolja a nemzetközi közvéleményt, a mészárlássorozatot bemutató felvételek és híradások pedig jelentékeny hatást gyakorolnak a béketárgyalásokra, s így - közvetve - a háború végkimenetelére is. Nemrégiben igazságügyi szakértők árulták el a nyilvánosságnak, milyen eszköz olthatta ki bucsai civilek tucatjainak életét.

Fotó: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.