Bor, mámor, Villány - Kalandozásaim a Bock-birodalomban

Kezdjük rögtön egy önleleplező vallomással: nem vagyok nagy boros. Ha alkoholfogyasztásra kerül sor, akkor inkább a sört választom, ha pedig a buli a tetőfokára hág, természetesen jöhetnek az erősebb italok is, mondjuk egy rum vagy Unicum - persze csak mértékkel. Október közepén egy sajtóútnak köszönhetően azonban ellátogathattam a Villányi Bock Pincébe, az ott szerzett élmények pedig alapjaiban változtatták meg a hozzáállásomat a borfogyasztással kapcsolatban. Azt pedig ezek után talán nem is kell mondanom, hogy az exkluzív bortúra hihetetlenül jól sikerült!

Nem akarok hazudni: a kedd reggeli kényszerű korán kelés gondolata némiképp elvette a kedvem az egész kirándulástól, hiszen fél nyolckor vágtunk neki a három órás útnak, rajtam kívül mintegy 30 újságíró kollégával.

Gyönyörű volt az időjárás

Hiába jártunk már az ősz mélyén, az időjárás szeszélyes istene ezúttal mellettünk állt: a gyönyörű, napsütéses és nyárias meleg kiválóan alapozta meg nem csak a hangulatunkat, hanem az egész napos program családias atmoszféráját is.

Ami az elkötelezett szervezők hibátlan munkáját és tüneményes házigazdánk, Bock József önzetlen vendégszeretét illeti, arra tényleg nehezen találom még most is a szavakat.

Üres pohárral senki sem maradhat

Megérkezésünk után rögtön, már a bejáratnál egy öt éves, aranyló törkölypálinkával, és a pincészet egyik büszkeségével, a Fanni Gyöngyöző Roséval kínáltak bennünket - Bockéknál ugyanis alapszabály, hogy üres pohárral senki sem maradhat!

Az ízletes kortyolnivalók mellé pedig a ház egyik specialitását, a szőlőmaglisztből készült lepényt kínálták, aminek különleges íze tökéletesen passzolt a délelőtti verőfényben elfogyasztott italok mellé.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A reggeli finom falatok után házbejárásra indultunk az immár négycsillagossá avanzsált Bock Hotel Ermitage-ban, amely 27 légkondicionált szobával, 58 férőhellyel és egy modern wellness részleggel várja a pihenni vágyókat.

Ide vissza kell jönni

A hotel szerves részét képezi a korszerű technikai eszközökkel felszerelt konferenciaterem, mely ideális helyszíne lehet bármely céges, és családi eseményeknek 16 főtől, akár 200 főig. A hotel folyosóin áthaladva az autentikus hangulatú Óbor Étterembe vitt az utunk, mely borvacsoráknak, borkóstolóknak és kisebb rendezvényeknek ad otthont.

A gyönyörű hotelben sétálva rögtön arra gondoltam, hogy ide bizony szívesen visszajönnék a barátaimmal vagy a családommal egy hétvégére kikapcsolódni, arról nem is beszélve, hogy a soron következő csapatépítő tréningünk helyszínéül is nyugodt szívvel javasolnám a Bock Hotel Ermitage-t.

Az elegáns szobák, a csodás medence és a hívogató szanua alig akartak elereszteni, de egy fejedelmi ebéd várt ránk, úgyhogy visszatértünk a hangulatos teraszra, ahol kezdetét vette életem egyik legemlékezetesebb gasztronómiai kalandja.

Oldalak

Sztárok
Több generáció is felnőtt Lucy Maud Montgomery csodálatos könyvein, melyek közül aztán sokból film, vagy éppen sorozat is készült. Ilyen volt az Anne a Zöld Oromból is, mely éveken éveken át tárta...
Utazás
A feladvány egyáltalán nem komplikált, a versenyzők többségének mégis feladja a leckét. Te megbirkózol vele?
Fashion&Beauty
Az Oscar-díjas amerikai színésznőt a közelmúltban meg is vádolták azon a címen, hogy szépészeti beavatkozásnak vetette alá magát. Lawrence most maga vetett véget a találgatásoknak.