Fedezz fel egy vízen lebegő csodafalut! Még útlevél sem kell hozzá

A fővárostól egy karnyújtásnyira található a különleges Bokodi-tó, amelyet a világsajtó hamarabb felfedezett, mint a magyar turista. Bemutatjuk a vízen lebegő csodafalut.

Közel a fővároshoz

Alig több mint egy órányi utazásra, Oroszlány mellett bújik meg a Bokodi-tó. Igen, bújik, mert annak ellenére nem egy felkapott turistacélpont, hogy olyan különleges látványosságot kínál, amit máshol nem találsz: egy tavon lebegő falut. Amióta az itt készült fotó 2013 novemberében bekerült a népszerű Bing keresőoldal háttérképének, egyre több turista szeretné a saját szemével látni a hazai gyöngyszemet.

Meseszerű horgászházak

A Komárom - Esztergom megyei kétezres lélekszámú község tava egyedülálló, mintha valami mesebeli tájon landoltunk volna, vagy hollywoodi filmdíszletek között sétálnánk. A tóra épült, cölöpökön álló házikók olyan látványt nyújtanak, mintha az egész falucska a vízen úszna. Hosszú recsegő-ropogó stégeken lehet eljutni a cölöpökre felhúzott horgászkunyhókig, amelyek magántulajdonban állnak, de szerencsére olyan is akad, ami kiadó.

Mesterséges tó

A Bokodi-tó az 1961-ben induló Oroszlányi Hőerőmű Vállalat számára létesített mesterséges hűtőtó. Az erőmű által folyamatosan termelt hulladékhőnek köszönhetően a tó vize télen sem fagy be, ugyanis az erőmű felmelegíti. A tó körül jelentős horgászparadicsom bontakozott ki az elmúlt időben, éppen azért, mert télen is lehet pecázni.

Ki az a sztár, akit elbűvölt a látvány? A következő oldalon elolvashatod!

Fotó: geocaching.hu

Oldalak

Lifestyle
A Mérlegnek meg kell válnia valakitől, aki egykor fontos volt neki. Napi horoszkóp!
Sztárok
Volt kitől örökölnie a szépségét: Nicole Kidman megszólalásig hasonlít gyönyörű édesanyjára.
Sztárok
Peg Entwistle képtelen volt feldolgozni, hogy sosem sikerült befutnia filmsztárként, ezért tragikusan fiatalon, mindössze 24 esztendősen végzetes lépésre szánta el magát...