BKK: meghosszabbítják a budai fonódó villamos vonalát

Hangsúlyozták, a második ütemnek is meg kell valósulnia.

Hosszabbítják a budai fonódó vonalát

Meghosszabbítják a budai fonódó villamos vonalát - jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója Facebook-oldalán. Vitézy Dávid azt írta posztjában, nagyon büszkék arra, hogy első ütemben már megvalósult az óbudai 17-es villamos két irányú bővítése, hamarosan pedig folytatják a megkezdett munkálatokat a második résszel - hogy a projekt ezen szakasza mely járatokat érinti, arról bővebben bejegyzésében szólt a BKK vezetője.

"Kevés dologra vagyok büszkébb a BKK-ban 2010-től végzett munkánkból, mint a Budai fonódó villamoshálózat létrehozására, mely rengeteg vita és kételkedés ellenére valósult meg az óbudai 17-es villamos két irányú meghosszabbításával, egyrészt a Margit körút - Széll Kálmán tér - Alkotás utca felé (17-es), másrészt az új Margit híd alatt induló szakaszon a Batthyány tér felé a rakparti vonalakkal összefonódva (19, 41). Az új rendszer minden, a megépítése előtt becsült utasforgalmi előrejelzést felülmúlva olyannyira sikeres és bevált, hogy ma már talán nem is kérdés, folytatni kell.

A következő ütem a Szent Gellért tértől a Műegyetem rakparton új villamosvonal kiépítése a fejlődő déli területekig épülne ki, ahol egyetem (BME, ELTE) és számos irodaház (Infopark) épült tömegközlekedési kapcsolatok nélkül a kilencvenes évek óta, s ahol jelentős lakó- (BudaPart) és irodafejlesztések (a MOL Campus) zajlanak jelenleg is..." - fogalmazott.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!