Utazás

Tudtad? Itt őrzik a világ egyetlen unikorniscsontvázát - nincs is messze hazánktól

1663-ban, a németországi Quedlinburg szomszédságában különös állatcsontokra bukkantak. A városi legenda szerint egy korabeli tudósnak szinte rögeszméjévé vált a gondolat, hogy a maradványok egy unikornistól származnak.

A quedlinburgi unikornis nyomában

1663-ban, a németországi Quedlinburg szomszédságában furcsa állatcsontokra bukkantak egy barlangban. A 24.hu felidézi, hogy az interneten fellelhető különböző rendű és rangú források szerint a nem mindennapi maradványokat a kor egyik legjelentősebb tudósa, Otto Von Guericke egy unikornis csontjainak hitte. A kutató, akit a légszivattyú felfedezőjeként is ismernek, a fáma szerint megszállottjává vált a mai szemmel megmosolyogtatónak tűnő gondolatnak, és az 1660-as években úgy próbálta összeilleszteni-összeragasztani a hatalmas csontokat, hogy azok igazolják az elméletét, és valóban "egy unikornis teste" rajzolódjon ki belőlük.

Guericke műve azóta is a Magdeburgi Természettudományi Múzeum egyik termében található - idézi a 24.hu a különböző, városi legendák taglalására "specializálódott" internetes forrásokat. A világhálón egyébként több érdekes fotó is fellelhető a bizarr teremtményről, amiről aztán az is kiderült, hogy nem is unikornis, hanem egy orrszarvú.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.