Utazás

Te is hallottad már? Ez a hátborzongató hang egyszerűen az őrületbe kergeti az embereket - Volt, aki már öngyilkos is lett miatta

A világ több pontján is beszámoltak már a különös hangról, még hazánkban is, ám nem mindenki hallja és azt sem tudni pontosan, mi is ez valójában.

Teljesen megőrjíti az embereket

A zajnak, zúgásnak vagy zümmögésnek nevezett hanghatás egyáltalán nem újkeletű dolog, ugyanis az emberek már az 1950-es évek óta észlelik a világ különböző pontjain, kontinensein, de főleg eldugottabb helyeken, külvárosokban és falvakban. A Hum-jelenség mindenkinél eltérő lehet, már akik hallják, ugyanis az emberiség mindössze 2-10%-a tapasztalja ezt a különös hanghatást, ami sokszor egészen az őrületbe kergeti az „áldozatokat” – volt már olyan ember is, aki öngyilkos lett miatta. Mások sem viselik azonban könnyen, ugyanis a zúgás észlelése furcsa tünetekkel is jár, például alvási zavarokkal, fejfájással, szédüléssel, ingerlékenységgel és hányingerrel, egyes eseteben pedig orrvérzéssel is. Rejtélyes zúgás, megmagyarázhatatlan, tompa búgó hang, egyre intenzívebb, hangosabb recsegés, dízelmotorra hasonlító zaj, egy olyan megmagyarázhatatlan valami, ami a hallható és az érezhető közötti skálán mozog, a rezgések ugyanis a bőrön is érezhetők – így jellemezték a hangot azok, akik már megtapasztalták ezt a különös élményt. Ezek az emberek általában nem csak egyszer hallják a zúgást, hanem rendre visszatérő jelenségként írják le, ami nem tudni meddig tart. Galériánkban további részleteket is olvashatsz!

Bristol volt az első város, ahol először jelentették a hangot, azonban az eseteket általában nem veszik komolyan, még az orvosok sem, akik fülcsengésnek vagy képzelgésnek minősítik a nagyon is létező zúgást. Több helyen egyébként már azonosították a zaj forrását, például Hawaii szigetén, ahol kiderült, hogy a vulkanikus tevékenység okolható az idegesítő hangért, az Indiana állambeli Kokomo településén pedig egy hűtőtorony ventilátora volt a hunyó.
Kattints a további képekért!

1663-ban, a németországi Quedlinburg szomszédságában különös állatcsontokra bukkantak. A városi legenda szerint egy korabeli tudósnak szinte rögeszméjévé vált a gondolat, hogy a maradványok egy unikornistól származnak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás