A legjobb helyek síeléshez Ausztriában és Szlovéniában

A síelés szerelmesei a szomszédos országokban is számos helyet találhatnak, ahol hobbijuknak hódolhatnak: Ausztria és Szlovénia különösen gazdag kínálattal várja az ide érkezőket.

St. Anton - Ausztria
A tiroli város nemhiába nemzetközi hírű: káprázatos hegycsúcsok ölelik körbe, a szolgáltatások színvonalában a legmagasabb elvárásokkal érkezők sem csalódhatnak, kimagaslóan hóbiztos síterepe 280 kilométeres 84 felvonóval, ebből 180 kilométert tesz ki a mélyhóval borított, különféle nehézségfokozatú pályákból álló rész. A település különlegessége, hogy rendkívül gazdag a kimondottan profiknak való, a sítudást próbára tevő szakaszokban is, így ide látogatva a kihívásokra vágyók is megtalálhatják számításaikat.

Kitzbühel - Ausztria
A város a síelés mellett a luxusra és fényűzésre is vágyóknak ideális választás. Az ilyen elvárásokkal érkező vendégeknek varázslatos kényeztetésben lehet részük a Schloss Lebenberg Hotelben, de az Ausztria leghíresebbjei közé tartozó Polly Hillbrunner Beauty Spa első osztályú fitnesz és wellness szolgáltatásaiban sem csalódhatnak. A spa vendégei a mellette fekvő varázslatos, az 1500-as években épült kastélyban is gyönyörködhetnek. A városban emellett számos pazar butik, kávézó, egy kaszinó és Aquaréna is vár a síelést egyéb programokkal kiegészíteni vágyókra.

Krvavec - Szlovénia
A város 35 km hosszú és különböző nehézségű sípályái között a kezdőktől a profi síelőkig mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A snowboardosok számára kialakított pályák között félcső- és boardercrosspálya is található, de szánkó- és sífutópályák is színesítik a település kínálatát, ahol a hóágyúzott lejtők mellett a sípályák szélessége is figyelemre méltó.

Kranjska Gora - Szlovénia
A város lágy, lankás lejtőivel, magas színvonalú síoktatásával, profi és kedves oktatóival, esténként kivilágított kezdőpályáival elsősorban a síeléssel még csak ismerkedők számára ajánlott, hiszen itt valóban minden adott a sítudás megszerzésére. Az apró, elbűvölő település varázslatos hangulatával nyaranta is népszerű üdülőhely, ahol a síelés mellett műjégpálya, teniszcsarnok és uszodák állnak a vendégek rendelkezésére, akik közül a profi síelők sem unatkoznak itt, hiszen Kranjska Gora versenypályáján, esetleg a közelben található Tarvisio, Bovec vagy Sella Nevea lejtőin ők is megtalálják a tudásuknak megfelelő terepet.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!