Szemkápráztató fotókon a Riói karnevál nagy pillanatai

A világ egyik legnagyobb látványossága idén is hihetetlen jelmezekkel és díszletekkel kápráztatta el vendégeit. A több millió embert vonzó Riói karnevál színes kavalkádja vad szamba ritmusokkal és őrjítő erotikus táncokkal csábítja évről évre a világ minden tájáról a kíváncsiskodókat. Nem véletlen, hogy aki egyszer részt vett rajta, mindig visszavágyik.

Utcabál maszkokkal
A színpompás karnevál legnagyszabásúbb utca bálja, a Bola Preta idén közel kétmillió embert vonzott, és habár a várakozásokat ez a nézőszám picit alulmúlta, azért képzeljük csak el Budapest teljes lakosságát, hogy milyen lenne, ha mindenki együtt ropná a Nagykörúton.

Tánciskolák versenye
1928-tól rendezik meg a szambaiskolák versenyét, amely során mindegyik iskola választ egy témát, a több száz táncos pedig ilyenkor egy ritmusra táncol. A hangulat elképesztő, amelyet csak tovább fokoznak a fantasztikus kosztümök, a pávatollas fejdíszek és az éppen csak hogy a lényeget eltakaró pöttömnyi, de annál csillogóbb ruhadarabok.

La Fiesta
Ilyenkor egész Rio de Janeiro csatlakozik a menethez, mert a kicsiktől az idősekig egész egyszerűen mindenkit odavonz a karnevál hasonlíthatatlanul pezsgő és vibráló hangulata. Természetesen arról sem feledkezhetünk meg, hogy az elmúlt évek folyamán a karnevál igen jövedelmező, de sokat vitatott üzleti vállalkozás is lett egyúttal - elsősorban a magas jegyárak és közvetítési jogok miatt -, amely mindettől függetlenül még mindig a brazil turizmus legnagyobb vonzereje.

Tánc megállás nélkül
A ceremónia minden évben ugyanúgy kezdődik: a nyitónapon a karnevál királya ünnepélyesen átveszi a polgármestertől a város kulcsait, ezt követően pedig elszabadul a „la fiesta”, amiről elég csak annyit mondanunk, hogy ember legyen a talpán, aki végigtáncolja és bulizza ezt a pár napot.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!