A borzongás garantált! 5 kísértetjárta kastély, ahol nem mernénk éjszakázni

Tompa éjjeli zajok a sötétben, felboruló bútorok, az érzés, mintha valaki figyelne minket, pedig láthatóan senki nincs a szobában rajtunk kívül. Ezek a kísértetek klasszikus ismertetőjelei. Vannak hívők és vannak szkeptikusok a szellem-témát illetően, de tagadhatatlanul foglalkoztatja az emberiséget ősidők óta, hogy vannak-e földön ragadt kísértő lelkek, és ha vannak ártalmasak-e? És melyek azok a helyek, amiket a gyenge idegzetűeknek érdemes elkerülniük, főleg éjszaka egyedül, vagy a kalandvágyók hova mehetnek kísértet-expedícióra? Bemutatunk öt kísértetjárta kastélyt, melyektől garantáltan kiráz a hideg!

Drakula birodalma, a Bran kastély

Ez a hátborzongató építmény a Kárpátok egy félreeső részén található Erdélyben, magas sziklás csúcsokról emelkedik a magasba, rémítően idézve fel bennünk az ismert vámpírlegendát Drakula grófról.

Arról ugyan nincsen hiteles bizonyíték, hogy a „karóba húzó” néven elhíresedett kegyetlen uralkodó III. Vlad, akiről Drakula grófot mintázták, valóban itt tartotta volna rémuralmát az 1400-as években, de a vár köré épült mítosz mégis él. Turisták számára a hely nyitott, így hát bárki odautazhat, hogy saját tapasztalatai alapján cáfolja vagy támassza alá a rémületes szóbeszédet.

Írország réme, a Leap kastély

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ez Írország legfélelmetesebb kísértetjárta kastélya. 1532-ben, több mint 400 évvel ezelőtt szörnyű testvérgyilkosság történt benne, egy papot saját bátyja szúrt le helyi kápolnában, amit a történtek óta véres kápolnának neveznek.

A pincében várbörtön is van, padlóból kiálló vastüskékkel. A kastély szelleme a monda szerint egy birka nagyságú emberarcú lény, aminek fekete mélyedések vannak a szemei helyén és rothadó hús szagát árasztja magából. Bátraké az elsőbbség!

Angol horror sztori, a Keep kastély

Időszámításunk előtt 12-ben a rómaiak építettek erődöt erre a helyre, amit később egészen 1172-ig temetőként használtak. Akörül több száz sírt helyeztek át, és nagyjából ugyan arra a földterületre építették fel Keep kővárát.

Most Newcastle városának látványossága, érdekesen hat a korabeli épületek közé ékelődött hátborzongató óriás. Nem messze helyezkedik el tőle a Blackgate, avagy „fekete kapu”, ami szintén fontos látogatási pontja a paranormális jelenségekre szakosodott kutatócsoportoknak.

Oldalak

  • 1
  • 2