5 rossz szokás, ami elronthatja a nyaralásod – így tehetsz ellene

Íme, néhány tanács, hogy gondtalan legyen az utazásod!

Egy szót sem ismersz

Noha lehetetlen minden olyan ország nyelvét megtanulni, ahová utazunk, sajnos gyakori hiba, hogy még azt sem tudjuk, az adott helyen hogyan kell mondani azt, hogy köszönöm vagy igen. Valószínűleg ugyan senki sem fogja számon kérni rajtunk, mégis illő megtanulni a legszükségesebb alapokat. Ezzel egyrészt megtiszteljük a helyieket, másrészt mi is jobban érezzük majd magunkat, miután egyszerűbbé válik a kommunikáció.
A „konyhanyelv” elsajátításához nagy segítségedre lehetnek a különböző letölthető nyelvi alkalmazások és oktatóanyagok, de éppenséggel az is elég, ha egy kis kutatómunka után papírra veted vagy a telefonodba írod a legfontosabb szavakat. A lényeg, hogy mindig legyen a kezed ügyében.

Az utolsó pillanatban foglalsz

Nincs azzal semmi gond, ha mindig a legolcsóbb ajánlatot akarod megcsípni, de az utolsó pillanatos foglalás magával hordozza azt a veszélyt is, hogy nem tudsz miből választani. Minél közelebb vagy ugyanis az utazás időpontjához, egyre kevesebb eséllyel találod meg bármiből is a számodra legjobbat. Függetlenül attól tehát, hogy utazást vagy éppen szállást foglalsz, érdemes jó előre a tettek mezejére lépned.
Ha mégis ragaszkodsz a legolcsóbb ajánlatokhoz, érdemes kijelölnöd az utazás előtt legalább egy, de inkább két héttel egy foglalási dátumot. Legyen ez a határidő az, ameddig minden nyaraláshoz szükséges előkészülettel végzel, ettől kezdve viszont már csak a foglalásra kell koncentrálnod.

További praktikákért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!