5 magyar borospince, ahová el kell látogatnod, ha rajongsz a vörös nedűért

Belföldi utazásaid során szívesen ellátogatnál egy-egy hazai borospincéhez is? Adunk pár tippet, hová érdemes benézni, ha szerelmese vagy a vérvörös nedűnek.

Disznókő szőlőbirtok, Mezőzombor

"A birtokra látogató vendégek egész évben több nyelven beszélő idegenvezetők kíséretében ismerhetik meg a tokaji nagyborok készítését. Sétát tehetnek a szőlőben, a kőtámfalakon, teraszokon és megismerkedhetnek a szőlőfeldolgozás és borkészítés fázisaival, technológiájával. A Sárga Borház öreg pincéjében megkóstolhatják az itt készült nagyborokat. Akik személyre szabottan, családi vagy baráti körben szeretnének megismerkedni ezzel a különleges terroirral, egyedülálló túraútvonalon, egy piknik keretében fedezhetik fel a borvidék e kiemelkedő termőhelyét. Lehetőség van személyre szabott, különleges bortételekből álló borkóstolókra, degusztációs menükre is." (borespiac.hu)

Egri Korona Borház, Demjén

"A Magyarországon szinte egyedülálló technológiájú borászati vállalkozás, nemcsak magas minőségű borok előállításával foglalkozik, hanem - hasonlóan a francia chateaukhoz, vagy az ausztrál winerykhez - borkóstolók és nívós szakmai rendezvények lebonyolítását, a borturizmus felvirágoztatását tűzte ki célul. Meleg konyhás étterem, bormintabolt, nyáron pedig szabadtéri borharapó várja a vendégeket." (szallas.hu)

Szende Pince-borozó, Villány

"40 fő befogadására alkalmas borozónk mindennap 10 órától áll nyitva a "borturisták" előtt. A kínálatból: borkóstoló a pincében illetve a borházban, borvásárlás, díszcsomagolás, akár egyedi, névre szóló címkével. Az ételkínálatunk a már hagyományos "Szende Pincés" hidegtál mellett, a 2003. évi megújulásunkat követően látványgrillen készült finomságokkal, kemencében sült csülökkel, ropogós libacombbal, szalonnával és fokhagymával tűzdelt nyúllal bővítettük." (szendepince.hu)

Fotók: wine-pages.com, elitbutor.hu, mapio.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!