Utazás

Visszakerült az Uffizi-képtárba egy 37 éve ellopott festmény: amatőr módon buktak le a rablók

A véletlennek köszönhető, hogy a 16. századi festmény nyomára bukkantak. A műkincsvadászok egy online aukciósház kínálatában találta meg az 1985-ben ellopott alkotást.

A nyolcvanas években veszett nyoma

Visszakerült a firenzei Uffizi-képtárba egy 37 éve ellopott 16. századi festmény, amelyre az olasz csendőrség műkincsvédelmi osztálya bukkant rá az árverések kínálatát figyelve – adta hírül az MTI. Az Uffizi tulajdonában lévő festmény, amely a Szent Családot ábrázolja Alexandriai Szent Katalin társaságában, egy venetói művész alkotása, amit a Firenzéhez közeli Monteripaldi település Szent Mihály templomában őriztek letétként 1970 óta. 1985-ben, ismeretlen elkövetők lopták el.

A képre a műkincsvadászok udinei székhelyű csoportja a napi rutinmunka közben figyelt fel az interneten, egy Milánóban és Rómában is fiókkal rendelkező aukciósház katalógusában. A lopott kulturális javak adatbankjából megerősítést nyert, hogy a 37 éve ellopott festményt kínálják megvételre. A műkincset Rómában foglalták le, és azt a csendőrség hétfői közleménye szerint már át is adták a firenzei képtárnak.

Minierdőt hoznak létre a Boráros téren, nagy reményeket fűznek hozzá: árnyékot, tisztább levegőt, több madarat remélnek tőle. A japán mintára ültetett erdőt még kettő követi majd a kerületben.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
Kishajós víziturisztikai megállópontok létesültek Balatonfüreden valamint Keszthelyen, melyeket tavasszal már birtokba is vehetnek a látogatók – hangzott el a „Balatoni Megállópontok létesítése”...
Lifestyle
A Jegyzetek a Valósághoz versek és esszé-töredékek keverékén át térképezi fel realitásunk határait, míg a Matematika Abszurda egy a számtani elgondolhatatlanságokat leíró konzisztens rendszer,...
Fashion&Beauty
Egy újabb hajtrend látott napvilágot, ami tökéletes lesz arra az esetre, ha hosszú tincsekkel rendelkezel, nem vágatnád le, de mégis szeretnél egy kicsit extrább frizurát.