Utazás

A héten -15 Celsius-fokot is mérhetnek néhány hazai településen - mutatjuk, meddig tart majd a fogvacogtató hideg

A hétvégén heves, intenzív szélrohamok borzolták a kedélyeket, ezen a héten pedig kemény téli hideggel kell szembenéznünk. De mikor jön végre az áhított enyhülés?

A héten még dideregni fogunk

Ma, azaz kedden jobbára zavartalan, nyugodt napunk lesz, sem csapadék sem semmilyen szélsőséges meteorológiai jelenség nem várható, azonban marad a zord, barátságtalan téli idő - említettük meg reggeli időjárás-előrejelzésünkben. Sajnos a folytatás sem lesz kellemesebb: az Országos Meteorológiai Szolgálat információira hivatkozva a HVG.hu megemlíti, hogy szerda hajnalban -11 Celsius-fokos hideg lehet Ózdon, míg Salgótarján környékén -15 Celsius-fokot is mérhetnek.

És már a hétvégénk sem volt zavartalan: szombaton óriási, intenzív szélvihar borzolta a kedélyeket, de hózáporból, havas esőből és esőből sem volt hiány. Aztán a hét legvégére egy anticiklon mérsékelte az időjárást, ennek ellenére a folytatás sem lesz éppen kellemes - árulta el a 24.hu-nak Molnár László, a Kiderül.hu munkatársa. A meteorológus hozzátette: "A komoly éjjeli mínuszokat naponta egy-egy fokkal magasabb csúcsok követik, szombaton pedig egy front felhőzete hoz érezhető változást."

A már említett anticiklon egyébként a Brit-szigetek régiójában jött létre, és mivel az óramutató járásával megegyező irányba örvénylik, jeges sarköri levegőt szállít a Kárpát-medencébe. A hét folyamán lassan, de biztosan megérkezik Közép-Európa fölé, így megszűnik a sarkvidéki levegő utánpótlása, de péntekig még csípős hajnalokra számíthatunk.

Minden nap egy fokkal melegebb lesz

Az előttünk álló pár éjszaka folyamán az sem lesz ritka, ha -5 és -10 fok Celsius-fok közé hűl majd a levegő, de a hóval borított térségekben még ennél is hidegebb lehet. Nappal viszont lassú felmelegedés veszi majd kezdetét, minden nap egy Celsius-fokkal melegebb lesz.

Hétvégén aztán egy front éri el Magyarországot, melynek következtében újra csapadékosabbá válik az időjárásunk, ugyanakkor az Agronaptár.hu előrejelzése szerint a felmelegedés is intenzívebbé válik. Innentől fogva csapadékban bővelkedő, enyhe, de változatos időjárásra van kilátás, azonban a tél még korántsem ért véget: könnyen előfordulhat, hogy a február még váratlan meglepetéseket hoz számunkra.

Fotó: 123rf

A legmagasabb nappali hőmérséklet ma -1 és +4 fok között valószínű.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.