10 népszerű úti cél, ahova nem is gondolnád, de veszélyes utazni

Amikor elutazol valahova, az is benne van a pakliban, hogy lenyúlják a tárcád vagy ételmérgezést kapsz az ottani ételektől. Azonban vannak olyan városok, amikben egy turistának különösen észnél kell lennie, ha nem akar semmiféle bajba keveredni. Mutatjuk, hol érdemes extrán figyelned.

Barcelona, Spanyolország

Barcelonában hírhedten sok a zsebtolvaj. Több ezer van belőlük, és mind jól képzettek. A zsebmetszők számát tekintve Barcelona áll az első helyen Európa szerte, majd ezt követi Róma, Prága és Párizs. A legtöbb rablás fényes nappal, La Rambla városrész utcáin történik. A szarkák elég ügyesek ahhoz, hogy kiraboljanak a tömött buszokon, a strandon, vagy akár egyenesen a hotelszobádban, ezért a legjobb, ha mindig figyelsz a környezetedre, hogy ne történhessen meg a baj.

Kairó, Egyiptom

Kairó egy legendás város, ami a valóságban erős ellentétben áll azzal, amivel az egyiptomi luxushotelek csábítják oda a turistákat. Egyrészt ez a világ legveszélyesebb városa a nők számára, másrészt a politikai helyzet is instabil, folyamatos összecsapásokra számíthatunk a városban. Arról nem is beszélve, hogy emberek százai akarnak hasznot húzni az óvatlan turistákból nap mint nap. A legtipikusabb példa az, hogy bár mindössze 5 dollárba kerül, hogy felsegítsenek egy tevére, azonban ha le is akarsz róla szállni, azt már 50 dollárod fogja bánni.

Pattaya, Thaiföld

Étteremben enni igazi orosz rulett Thaiföldön, mivel sosem tudhatod, mikor kapsz ételmérgezést. Döbbenetesen sokszor esik ez meg Pattayában, ami egy nagyon koszos, mégis nagyon népszerű úti cél. Legtöbbször a tengeri ételek a bűnösök, de előfordul az is, hogy más húsokkal vagy salátákkal van gond. A helyiek mindent rengeteg fűszerrel esznek, hogy megöljék a fertőző baktériumokat, amit sok turista nem bír, így pedig elég valószínű, hogy egy jó kis gyomorrontás lesz az ázsiai kalandból. Ha nem szeretnél semmi ilyesmivel kínlódni a nyaralásod alatt inkább vállald be a fűszeresebb helyi ételeket.View this post on Instagram


#pattayastreet #thailand #pattayabar

A post shared by Angela Traveller (@angela_calatoreste) on

Kattints, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!