Sztárok

Túlzásba vitte a plasztikát? A szakértő szerint ezért torzulhatott el Putyin arca

Mi állhat a háborús agresszorrá vált orosz elnök gyíkszerű, szinte szenvtelen tekintete és egyre kerekebbé váló arcformája mögött? Régóta azt pletykálják, hogy Vlagyimir Putyin titokban a plasztikáztatás megszállottja, de vajon tényleg ezzel, vagy pusztán a genetikával magyarázható a politikus rendhagyó külseje?

Alig-alig tarkítják ráncok az orosz elnök arcát

Vlagyimir Putyin orosz elnök immáron több mint húsz éve meghatározó alakja az orosz- és a világpolitikának. Egy pár esztendős megszakítástól eltekintve két évtizede áll Oroszország élén. Negyvenes évei végén váltotta az elnöki bársonyszékben Borisz Jelcint, napjainkban pedig már a hetvenedik életévét tapossa. Ennyi hatalomban - és persze nyilvánossság előtt - töltött idő után joggal feltételezhetnénk, hogy egy politikus külleme sokat változik. De persze egyébként is nyilvánvaló, hogy egy 70 éves férfi bőre kevésbé rugalmas és fiatalos, mint mondjuk egy 50 évesé. A mostanában ritkán látott - és akkor is hatalmas tárgyalóasztalok mögé "bújó" - Putyinról azonban összességében véve elmondható, hogy remekül öregedett: nem látszanak rajta az idő múlásának a korabeli férfiakra jellemző jegyei. Arcát alig-alig tarkítják ráncok, tekintete viszont jól érzékelhetően megváltozott: egyre szenvtelenebb, érzelemmentesebb lett az idők során. Magától értetődő a kérdés: minek köszönhető mindez?

Régóta beszélik, hogy Vlagyimir Putyin titokban a plasztikáztatás szerelmese. Az újságok egy időben sokat cikkeztek arról, hogy a politikus arcát "túltöltötték", és az évek óta tartó botoxkezeléseknek is köszönhetően változhatott meg a mimikája. De vajon mi lehet igaz ebből a régi szóbeszédből? Krasznai Zsolt plasztikai sebész az RTL.hu-nak nyilatkozott a kérdésről.

Fotó: Mikhail Szvetlov / Getty Images

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?