Sporttörténeti pillanat: anya és lánya egymás ellen játszott a magyar vízilabda mérkőzésen

Ilyen még nem volt a magyar vízilabda történetében. A világbajnok magyar pólós a lánya ellen játszott az utolsó mérkőzésén.

Tökéletes befejezés

Szerdán befejezte profi sportolói pályafutását Kisteleki Dóra, világbajnok, vb-bronzérmes, Eb-ezüst és háromszoros bronzérmes klasszis. Utolsó vízilabda mérkőzése azért is bírt extrán különleges jelentéssel, mert a 38 éves pólós saját lánya, a 15 éves Lendvay Zoé ellen játszhatott a medencében. A szövetség oldala szerint erre eddig nem volt példa hazánkban.

A női élvonalbeli meccsen a TVE és az UVSE állt ki egymás ellen. Az olimpiai 4. helyezett Kisteleki, és az U15-ös Európa-bajnok tehetség egy-egy gólt szerzett a meccsen, amelyet 13-4-re nyert az UVSE. A III. kerületnél technikai vezetőként, az U18-as és U19-es női válogatottaknál segédedzőként dolgozó Kisteleki ebben a szezonban már csak néhány meccset vállalt, és készült a közelgő búcsúra, amire tökéletes alkalom adódott, amikor kiderült, Zoé is lehetőséget kaphat klubja ellen – írja a Blikk.

Leírhatatlan érzés volt a lányom ellen játszani, nem gondoltam, hogy ez bekövetkezik, hogy meg tudom várni, ennél szebb lezárásról nem is álmodhattam” – mondta el a lapnak Kisteleki. Lányának, Zoénak is fontos pillanat volt ez az életében és karrierjében. „Eleinte nagyon izgultam, el is érzékenyültem, de komolyan vettük a meccset, amit a két kiállítás is mutat (Zoét kétszer is kiállították édesanyjáról – a szerk.). A gólom után jobban éreztem magam, élveztem a mérkőzést. Boldog és meghatározó pillanat volt ez számomra is, amire nagyon jó lesz visszaemlékezni – mondta az UVSE reménysége.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2