Sztárok

Sporttörténeti pillanat: anya és lánya egymás ellen játszott a magyar vízilabda mérkőzésen

Ilyen még nem volt a magyar vízilabda történetében. A világbajnok magyar pólós a lánya ellen játszott az utolsó mérkőzésén.

Tökéletes befejezés

Szerdán befejezte profi sportolói pályafutását Kisteleki Dóra, világbajnok, vb-bronzérmes, Eb-ezüst és háromszoros bronzérmes klasszis. Utolsó vízilabda mérkőzése azért is bírt extrán különleges jelentéssel, mert a 38 éves pólós saját lánya, a 15 éves Lendvay Zoé ellen játszhatott a medencében. A szövetség oldala szerint erre eddig nem volt példa hazánkban.

A női élvonalbeli meccsen a TVE és az UVSE állt ki egymás ellen. Az olimpiai 4. helyezett Kisteleki, és az U15-ös Európa-bajnok tehetség egy-egy gólt szerzett a meccsen, amelyet 13-4-re nyert az UVSE. A III. kerületnél technikai vezetőként, az U18-as és U19-es női válogatottaknál segédedzőként dolgozó Kisteleki ebben a szezonban már csak néhány meccset vállalt, és készült a közelgő búcsúra, amire tökéletes alkalom adódott, amikor kiderült, Zoé is lehetőséget kaphat klubja ellen – írja a Blikk.

Leírhatatlan érzés volt a lányom ellen játszani, nem gondoltam, hogy ez bekövetkezik, hogy meg tudom várni, ennél szebb lezárásról nem is álmodhattam” – mondta el a lapnak Kisteleki. Lányának, Zoénak is fontos pillanat volt ez az életében és karrierjében. „Eleinte nagyon izgultam, el is érzékenyültem, de komolyan vettük a meccset, amit a két kiállítás is mutat (Zoét kétszer is kiállították édesanyjáról – a szerk.). A gólom után jobban éreztem magam, élveztem a mérkőzést. Boldog és meghatározó pillanat volt ez számomra is, amire nagyon jó lesz visszaemlékezni – mondta az UVSE reménysége.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Vannak olyan ínycsiklandozó ételek és italok, amiket mindannyian szeretünk fogyasztani, ám ha jót akarunk magunknak - és a diétánknak - este 6 után inkább jobb, ha még eszünkbe sem jutnak.
Sztárok
Kiderült, hogyan sikerült olyan hamar beilleszkednie a királyi családba Katalinnak, és hogyan tett szert majdhogynem akkora népszerűségre az emberek között, amire egykor csak Diana volt képes.
Sztárok
Harry herceg biztosan nem számított arra, hogy édesapja, III. Károly király ilyen kőkemény bánásmódban részesíti őt, valamint feleségét, Meghan Markle-t.