Nem tűrték a botrányait a palotában: szeretője miatt fordított hátat a brit királyi családnak a herceg

A brit királyi család mindig is a figyelem középpontjában állt, de tévedés azt gondolni, hogy csak a Megxit vagy András yorki herceg szexbotránya ejtett szégyenfoltot a palota becsületén. VIII. Eduárd kicsapongó életmódja és zabolátlan szexuális étvágya rendesen kihúzta a gyufát a közvéleménynél, ám ez még csak a jéghegy csúcsa.

Nem ismert határt, ha nőkről volt szó

VIII. Eduárd 1894-ben jött világra V. György király és Tecki Mária legidősebb fiaként: bár apja szigorú szellemben nevelte, később mindez egyáltalán nem mutatkozott meg a viselkedésén, legalábbis ami az udvari protokollt és az íratlan hagyományokat illeti – a trónörökös ugyanis híres volt arról, hogy inkább megszegni szerette jobban a szabályokat, mintsem betartani. Az első világháború során a hadseregben szolgált, és többször is a frontra látogatott: franciaországi tartózkodása alatt egy Maggie Meller nevű luxusprostituált bevezette a szerelmi kapcsolatok rejtelmeibe, mindez pedig annyira mély benyomást gyakorolt az ifjú trónörökösre, hogy onnantól kezdve nem tudott magának megálljt parancsolni, ha nőkről volt szó. Egy idő után már képtelen volt elrejteni a kurtizán iránt táplált érzéseit, családja teljes megrökönyödésére számos levelet írt neki, hogy aztán hamarosan szakítson vele és szerelmet valljon egy gazdag textilgyáros lányának, Freda Dudley Wardnak, aki ekkor már egy parlamenti képviselő felesége volt. Végül ez a románc is zátonyra futott, Eduárd pedig újabb és újabb szerelmi kalandokba vetette magát, javarészt idősebb, férjezett asszonyokkal – így mondanunk sem kell, hogy a palota falain belül nem sok támogatója akadt. Tulajdonképpen senkit sem ért hatalmas meglepetésként, amikor Eduárd nem sokkal a koronázása után kijelentette, köszöni szépen, de nem kér az uralkodásból, helyette inkább a korábban már elvált szerelmét választja. A részletekért olvass tovább a galériában!

Wallis Simpson második férjével volt együtt, amikor 1931-ben először találkozott a brit trónörökössel: a történet pikantériája, hogy egyébként Eduárd akkori szeretője, Thelma mutatta be őket egymásnak. Walllis szép lassan kiutálta a nőt a pozíciójából és elcsavarta a trónörökös fejét, aki végül elhatározta, bemutatja a szüleinek új szerelmét – pedig jól tudta, hogy az udvarban nem nézik majd jó szemmel a kapcsolatot.
Kattints a további képekért!

Bő 65 évvel ezelőtt forgatták a legendás Sissi című filmet, amely Magyarországon is mind a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Bár nincs olyan év, hogy valamelyik hazai csatorna ne tűzné műsorra karácsonyi időszakban, mégis vajmi keveset tudunk arról, hogyan alakult a sorozatban feltűnt színészek élete.

Leadfotó: Ivan Dmitri/Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak