Végleg kiderült Amy Winehouse halálának pontos oka

A 27 évesen elhunyt souldíva halálát végleg megállapították. A kivételes tehetségű énekesnő alkoholmérgezés áldozata lett két éve. Halálának körülményeit újra kellett vizsgálni, mely hivatalosan is kimondta az alkoholmérgezést, így Amy ügye végleg lezárult.

A Grammy-díjas brit énekesnő két éve, július 23-án végleg elhagyta a világot jelentő deszkákat, mikor londoni lakásában megtalálta saját testőre holtan két üres vodkásüveg társaságában. Amyt még a helyszínen holtnak nyilvánították. Akkor ő is belépett a „27-esek klubjába”, mint Jim Morrison, Kurt Cobain, Janis Joplin és Jimi Hendrix.

Amy alkohol-és drogfüggő volt, illetve tüdőtágulásban is szenvedett a rengetek cigaretta és drog miatt. Végül a halál közvetlen okát alkoholmérgezésben jelölte meg a vizsgálat vezetője. Az első vizsgálatokat Suzanne Greenaway halottkémi törvényszéki bíró végezete el, akiről időközben kiderült, hogy nem rendelkezett ilyen jellegű vizsgálatok elvégzéséhez szükséges és megkövetelt brit jogi képesítéssel és még gyakorló jogászként sem volt bejegyezve Nagy-Britanniában. Csupán szülőhazájában, Ausztráliában. Ráadásul férje, aki a területileg illetékes londoni halottkémi hivatal volt vezetője volt, kinevezte saját helyettesévé Greenawayt. Mióta kiderült az eset, mindketten elhagyták tisztségüket, így a hatóságok újból elrendelték Amy halálának újbóli kivizsgálását.

Ennek köszönhetően kiderült, hogy Amy Winehouse erősen ittas állapotban volt halálának bekövetkeztének pillanatában. A vizsgált adatok szerint 416 milligramm alkoholszintet mértek 100 milliliter vízben. Ez ötszöröse volt a 80 milligrammos felső tűréshatárnak, melyet az autóvezetőknek engedélyeznek a brit törvények.

Az új vizsgálat vezetője most Shirley Radcliffe halottkémi törvényszéki bíró volt, aki kijelentette, hogy az ilyen mértékű ittasság rendszerint halállal párosul.

Pedig halála előtt egy nappal az énekesnő kijelentette körzeti orvosának, hogy nem akar meghalni, mely írásbeli közleményben is szerepel a vizsgálatokhoz csatolva. Ettől függetlenül nem fogadta meg orvosa tanácsait, sőt étkezési problémái is voltak alkohol-és drogproblémái mellett. Szenvedélyeitől próbált megszabadulni, hiszen több kórházi kezelésen is részt vett, de sose fejezte be őket.

Fotó: mirror.co.uk

Oldalak

Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...